Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розеолезно - еритематозна висипка спостерігається при гострій ревматичній лихоманці.




Вона зазвичай з'являється в перші дні захворювання і являє собою множинні поверхневі плями різної величини кільцеподібної форми, що розташовуються на бічних поверхнях тулуба і внутрішньої поверхні верхніх і нижніх кінцівок. Висип не стійкий, не лущиться, не свербить, безболісний .

 

 

3.Висипка при ревматоїдному артриті.

Плямисто- папульозна , кореподобная висипка може бути одним із клінічних проявів суглобово- вісцеральної форми ювенільного ревматоїдного артриту. Шкірні прояви збігаються з початком захворювання або чергового загострення або передують йому. Висип у більшості хворих відрізняється поліморфізмом первинних елементів , симетричністю локалізації і відсутністю вторинних елементів. Вона частіше макулопапулезная і уртикарная, рідше - макулезная і анулярная, але більш груба, ніж при ревматизмі. Уртікароподобні елементи можуть поєднуватися з ангіоневротичним набряком . Висипка локалізується найчастіше на кінцівках, тулубі, рідко - на обличчі, іноді - тільки над деякими з уражених суглобів. Тривалість висипань індивідуальна - від кількох годин до декількох днів, можливі неодноразові рецидиви.

Особливою формою ювенільного ревматоїдного артриту є його вісцеральна форма - хвороба Вісслера – Фанконі (алергосепсис, субсепсис) . Захворювання починається гостро з високої , інколи гектической температури , ураження шкіри у вигляді поліморфних висипів . Плямисто- папульозні , іноді уртикарні елементи висипки переважно локалізуються на бічних поверхнях грудної клітини, обличчі, внутрішньої поверхні рук і ніг. Висипка зазвичай рясна і тримається тривалий час, іноді протягом декількох місяців, перманентно або з інтервалами. Інтенсивність висипки відповідає ступеню гостроти процесу.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 124; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты