Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Документація.




4.4.4.1. Політика.

Встановлено порядок розробки, погодження, затвердження, внесення змін та актуалізації документів з охорони праці, системи їх кодування. Забезпечено доступність до документів у місцях їх застосування.

4.4.4.2. Сфера дії.

Встановлені вимоги до дотримання правил обігу документації поши­рюються на всі структурні підрозділи підприємства.

4.4.4.3. Повноваження та відповідальність. Відповідальність за дотри­мання правил обігу документації несуть

керівники структурних підрозділів. Служба охорони праці планує, органі­зовує розробку та перегляд документів з охорони праці, здійснює їх прид­бання, облік, реєстрацію, зберігання, розповсюдження, внесення змін.

Служби головного технолога, енергетика та механіка планують, орга­нізовують розробку і перегляд інших документів з урахуванням відобра­ження в них вимог охорони праці.

Фінансовий відділ та бухгалтерія несуть відповідальність за забез­печення підприємства нормативно-правовими актами з охорони праці.

4.4.4.4. Опис.

1) Перелік документів системи управління охороною праці. До документів СУОП відносяться наступні групи документів: – Заява про політику в галузі охорони праці. – Настанова з охорони праці. – Документація в системі якості (за її наявності). – Положення про структурні підрозділи. – Посадові інструкції. – Інструкції з охорони праці. – Технологічна документація. – Інструкції з безпечної експлуатації.

– Законодавчі та інші нормативно-правові акти з охорони праці. – Протоколи (записи).

2) Настанова з охорони праці. Настанова з охорони праці містить: – Галузь застосування СУОП. – Опис процесів і їх взаємодію. – Посилання на задокументовані процеси, процедури, на положення про структурні підрозділи та посадові інструкції.

Підрозділи Настанови складаються з таких частин:

– політика (за видами діяльності), що декларується керівником під­приємства;

– сфера діяльності;

– повноваження та відповідальність у вказаній сфері діяльності;

– опис процедури або процесу;

– документація, на яку даються посилання;

– додатки.

Порядок розробки, затвердження, видання, перегляду, внесення змін,

вилучення застарілих екземплярів, реєстрації регулюється відповідним документом.

3) Процедури СУОП. Процедури системи менеджменту охорони праці оформлено

у вигляді нормативних документів (СТП, положень, настанов, порядку тощо).

Порядок розробки, оформлення, внесення змін, затвердження і пе­регляду нормативних документів (СТП, положень, настанов, порядку тощо) встановлено у (вказати відповідний нормативний документ).

Перелік діючих нормативних документів наведено у додатках до кожного розділу.

4) Положення та інструкції.

Положення про структурні підрозділи, посадові інструкції, інструк­ції з охорони праці та інструкції з безпечної експлуатації визначають функції, повноваження, відповідальність, підпорядкування підрозділів і персоналу при здійсненні того чи іншого виду діяльності.

Вимоги до положень та інструкцій регламентуються трудовим законодавством, тарифно-кваліфікаційним довідником, законодавством та іншими нормативно-правовими актами з охорони праці.

Відповідальність за контроль розробки і перегляду положень про структурні підрозділи та посадові інструкції несе ВНОП і ЗП, а за контроль розробки і перегляду інструкцій з охорони праці та інструкцій з безпечної експлуатації обладнання – СОП.

4.4.4.5. Документація, що регулює вимоги: – Порядок розробки, оформлення та обігу інструкцій з охорони праці.

– Порядок розробки, оформлення та обігу посадових інструкцій.

– Порядок відображення і оформлення вимог безпеки праці у техно­логічній документації.

4.4.4.6. Додатки. Не використані.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты