Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організація моніторингу соціально-трудової сфери в Україні




Для ефективного виконання своїх функцій моніторинг соціаль­но-трудової сфери в Україні має здійснюватися за організаційно-технологічною схемою, яка визначає функціональну взаємодію відповідальних виконавців зі збору, передачі, обробки та аналізу інформації, яка формується на основі єдиної системи статистич­них показників і методології їх обчислення, затверджених Держав­ним комітетом статистики України.

Моніторинг соціально-трудової сфери в Україні прово­диться:

- Міністерством праці та соціальної політики України;

- Державним комітетом статистики України спільно із Мініс­терством економіки;

- Державним комітетом усправах національностей і міграції;

- іншими державними й місцевими органами виконавчої влади. Моніторинг соціально-трудової сфери дозволяє виявити диференціацію між регіонами країни в рівні розвитку соціально-трудової сфери. В регіонах здійснюється й самостійний моніторинг соціально-тру­дової сфери за основними напрямами.

Об'єктами моніторингу соціально-трудової сфери виступають:

· спеціально відібрані підприємства, організації, уста­нови різних форм власності та галузей економіки;

· окремі соціально-демографічні та професійні групи населення;

· території, де проживають люди й розташовані підприємства.

Моніторинг соціально-трудової сфери в Україні здійс­нюється на основі програми моніторингу, яка складається з таких етапів:

1. підготовчий етап;

2) збір інформації;

3) обробка інформації;

4) аналіз та надання результатів оцінки, формування висновків і рекомендацій.

Підготовчий етапвключає розробку програми проведення моніторингу, що встановлює: терміни, завдання, виконавців і учасників моніторингу; інструктаж виконавців і учасників; розробку плану надання і програми розгляду інформації, що підлягає аналізу

Збір інформаціїздійснюєтьсяшляхом проведення спостереження, вимірювання, опитування, обробки статистичних та інших даних на різних рівнях управління. Для дослідження світового ринку праці та зіставлень між країнами у сфері праці важливими джерелами інформації є міжнародні інформаційні видання зі статистики праці.

Обробка інформаціїполягає ускладанні таблиць і графіків, уведенні інформації в ЕОМ і розробки алгоритмів аналізу показників, що досліджуються в процесі моніторингу.

Збір, обробка та передача статистичної інформації з моніторин­гу здійснюються на регіональному та державному рівнях. На регіо­нальному рівні статистична інформація за затвердженими напрям­ками моніторингу формується територіальними органами Держкомстату України, Міністерства праці та соціальної політики України та інших державних органів виконавчої влади. Затвер­джені дані моніторингу територіальних органів зазначених міні­стерств та відомств у встановлені строки передаються територіаль­ним органам статистики. Територіальні органи статистики форму­ють зведені дані та передають їх у Держкомстат України та місце­вим органам виконавчої влади.

Статистична інформація по базових підприємствах моніторин­гу формується територіальними органами державної статистики відповідно до затвердженої системи показників та затвердженого переліку підприємств і передається на державний рівень.

Статистична інформація за макроекономічними показниками й окремими напрямками моніторингу, сформована відповідно до затвердженої системи показників на основі проведення державних та галузевих статистичних спостережень, передається Держкомстатом України у Міністерство праці та соціальної політики Украї­ни згідно з узгодженою з ним програмою та у встановлені строки.

Статистична інформація по базовим підприємствам формуєть­ся Держкомстатом України за затвердженою ним схемою показ­ників і передається у Міністерство праці та соціальної політики України у встановлені строки.

Соціологічні опитування населення відповідно до затвердженої системи показників здійснюються Інститутом соціології НАН України або іншими органами згідно із завданнями керівництва Міністерства праці та соціальної політики України.

Аналіз та надання результатів оцінки, складання висновків і рекомендаційпри проведенні моніторингу со­ціально-трудової сфери здійснюється на основі єдиної системи статистичних показників і методології їх обчислення, затверджених Державним комітетом статистики України.

Результати моніторингу соціально-трудової сфери викладаються:

· у щоквартальних звітах про стан соціально-трудової сфери;

· у щорічних збірниках аналітичних і соціологічних матеріалів;

· у щорічних збірниках за окремими напрямами моні­торингу.

При здійсненні моніторингу соціально-трудової проводяться сфери задіяні Міністерство праці та соціальної політики України та Державний комітет статистики України, які координують діяльність органів державної влади, установ і організацій, що забезпечують ведення моніторингу соціально-трудової сфери.

Організація проведення моніторингу соціально-трудової сфери в Україні здійснюється органами викової влади і включає такі види робіт:

- Держав­ний комітет статистики України координує формування статистичної інформації; затверджує форми ста­тистичної звітності для різних міністерств і підприємств; збирає, обробляє та узагальнює соціально-трудову статис­тику, отриману із таких статистичних джерел: адміністративна статистика підприємств, адміністративна статистика служб зайнятості, статистика домогосподарств; публікує офі­ційні статистичні дані по країні у відповідних статистичних збірниках: «Статистичний щорічник України», «Економічна активність населення України», «Праця в Україні», «Доходи і рівень життя населення України», «Регіональний людський розвиток» тощо.

- Міністерство праці та соціальної політики України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України. У межах своїх повноважень Міністерство праці та со­ціальної політики України організовує виконання актів законодавства та здійснює систематичний контроль за їх реалізацією; узагальнює практику застосування законо­давства з питань, що належать до його компетенції; розробляє пропозиції щодо удосконалення законодавства та вносить їх в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України.

Міністерство праці та соціальної політики України, аналізуючи матеріали Державного комітету статистики України, відстежує розвиток ринку праці.

Особливості соціально-трудової сфери визначають проведення моніторингу одночасно на рівні окремих трудових колективів, підприємств, населення окремих регіонів та України в цілому.

Отже, моніторинг соціально-трудової сфери в Україні є важливим і необхідним інструментом розробки та здійс­нення програм соціально-економічного розвитку на перс­пективу, удосконалення соціально-трудових відносин.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты