Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Формування банківських ресурсів




 

Класифікація банківських ресурсів.

Власний капітал банку, його структура і формування. Функції власного капіталу. Статутний капітал банку, його призначення та механізм формування. Призначення та порядок формування резервного капіталу банку. Спеціальні фонди та резерви банку, їх призначення та порядок формування. Регулятивний капітал банку, його склад та призначення.

Залучені ресурси банку. Види депозитів та їх характеристика. Показники, що характеризують використання депозитів. Ощадні (депозитні) сертифікати.

Формування банківських ресурсів на позичковій основі. Запозичення банками ресурсів на міжбанківському ринку. Міжбанківські кредити та їх види.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Учасники Фонду, джерела формування фінансових ресурсів Фонду, об’єкти гарантування, механізм і розміри відшкодування вкладів.

Організація розрахункових операцій та послуг банків

Організація безготівкових розрахунків та платежів

Основи організації, способи та форми грошових розрахунків. Безготівковий платіжний оборот.

Відкриття та обслуговування банками рахунків клієнтів у національній та іноземній валютах.

Принципи та організація міжбанківських розрахунків в Україні. Система електронних платежів (СЕП) Національного банку України. Система термінових платежів НБУ. Внутрішньобанківські платіжні системи (ВПС). Двосторонні прямі кореспондентські відносини.

Безготівкові міжгосподарські розрахунки. Розрахунки із застосуванням платіжних доручень та платіжних вимог-доручень. Розрахунки чеками. Чеки, що використовуються фізичними особами для здійснення одноразових операцій. Чеки із чекових книжок. Акредитиви та їх види. Схема розрахунків акредитивами.

Характеристика та види векселів. Операції банків з векселями.

Розрахунки за допомогою систем дистанційного обслуговування («клієнт-банк», «клієнт-Інтернет-банк», «телефонний банкінг» тощо).

Розрахунки з використанням платіжних карток.

 

Організація касового обслуговування клієнтів

Правила та порядок організації касової роботи в банках. Прийом, видача готівки, її перерахування та упаковка. Оформлення касових прибуткових та видаткових документів. Касова дисципліна. Касова документація. Переміщення готівки в банку. Порядок перевезення та інкасації готівки. Операції банків з дорогоцінними металами, дорогоцінними каменями та валютними цінностями.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 120; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты