Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організація нетрадиційних банківських послуг




Лізинг. Види лізингу. Організація лізингового процесу.Банківські гарантії та поручництва, їх види.Посередницькі, консультаційні, довірчі та інформаційні послуги банків.Факторинг. Види факторингу та їх характеристика. Зміст і послідовність здійснення факторингової операції. Форфейтинг.

 

Організація банківського кредитування

 

Банківські кредити та їх класифікація за різними ознаками: терміном використання; забезпеченням; ступенем ризику; методом надання; способом повернення; строком повернення; характером визначення процента; способом сплати процента; кількості кредиторів; призначенням.

Принципи й умови банківського кредитування. Кредитний договір.

Оцінка фінансового стану позичальника. Оцінка кредитоспроможності позичальника. Вимоги НБУ щодо визначення кредитоспроможності позичальників.

Форми забезпечення повернення банківських кредитів.

Кредитний ризик: визначення та мінімізація втрат. Формування резервів для покриття можливих втрат від кредитних операцій.

Ціна банківського кредиту.

Процес банківського кредитування та характеристика його етапів.

Контроль за дотриманням умов кредитного договору. Управління проблемними кредитами. Кредитні санкції.

Особливості механізму надання та погашення окремих видів кредиту. Кредити, пов’язані з вексельним обігом. Кредити під заставу цінних паперів. Споживчі кредити, класифікація та характеристика. Поточний рахунок з овердрафтом.

 

Модуль 3. РЕГУЛЮВАННЯ БАНКІВСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Сутність та необхідність регулювання діяльності банків. Створення нормативно-правової бази, що регламентує діяльність банків. Завдання та основні напрями банківського регулювання.

Організація системи банківського регулювання. НБУ — орган банківського регулювання та нагляду. Сучасні тенденції розвитку системи банківського регулювання.

Державна реєстрація банків. Особливості реєстрації банків з іноземним капіталом. Ліцензування банківської діяльності. Установлення економічних нормативів, що регламентують діяльність банків: достатність капітальної бази, ліквідну позицію банків, кредитний ризик, ризик інвестування та ризик відкритої валютної позиції.

Вимоги до банків щодо формування та використання резервів за активними операціями: резервів на покриття кредитного ризику, ризику інвестицій у цінні папери та ризику непогашення дебіторської заборгованості.

 

Модуль 4. ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ КРЕДИТНИХ УСТАНОВ

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты