Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Нестероїдні анаболічні засоби




  • Калію оротат (Potassium orotate) **

Фармакотерапевтична група:А14В - анаболічні засоби для системного застосування. Нестероїдні анаболічні засоби.

Основна фармакотерапевтична дія:загально стимулюючий вплив; приймає участь у білковому та вуглеводному обмінах; основним структурним елементом калію оротату є оротова кислота; оротова кислота забезпечує синтез піримідинових основ (урацилу, тіміну, цитозину) у процесі синтезу нуклеїнових кислот, які беруть участь в синтезі білкових молекул; участь оротової кислоти у вуглеводному обміні полягає в її нормалізуючому впливі на обмін галактози; калію оротат як анаболічний засіб застосовують для відновлення порушень білкового обміну та стимуляції процесів метаболізму.

Показання для застосування ЛЗ:захворювань печінки та жовчних шляхів, спричинених г. та хр. інтоксикаціями (окрім цирозів печінки з асцитом); дистрофія міокарда; ІМ; хр. СН II-III стадії; аритмія (екстрасистолія); аліментарна та аліментарно-інфекційна гіпотрофія у дітей; прогресуюча м’язова дистрофія; анемія; галактоземія; дерматоз; підвищені фізичні навантаження та період відновлення після важких захворювань.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:застосовують внутрішньо за 1 год до їжі або через 4 год після їжі; дорослим - по 250 – 500 мг 2 – 3 р/добу; добова доза - 500 – 1500 мг; в окремих випадках, при необхідності підвищення терапевтичного ефекту, добову дозу для дорослих збільшують до 3000 мг; курс лікування – 3 – 5 тижнів, при необхідності курс лікування повторюють через місяць; у дітей старше 5 років добова доза - 10 – 20 мг/кг маси тіла; зазначену добову дозу розділяють на 2 – 3 прийоми.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:шкірні АР, диспепсія, гіперкаліємія, що супроводжується парестезією, зміною показників ЕКГ.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; цироз печінки з асцитом; г. та виражена хр. ниркова недостатність; лімфогрануломатоз; злоякісні захворювання органів кровотворення; гіперкаліємія; не можна застосовувати для калійзамісної терапії, під час їжі у зв'язку з можливістю його взаємодії з компонентами їжі; застосування препарату в період вагітності виправдане лише в тому випадку, коли передбачувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода;період лактації; діти до 5 років.

Форми випуску ЛЗ:табл. по 500 мг.

Торгова назва:

I. КАЛІЮ ОРОТАТ, ВАТ "Лубнифарм", м. Лубни, Полтавська обл., Україна
КАЛІЮ ОРОТАТ, ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м. Київ, Україна
  • Інозин (Inosine) (див. п. 2.13.3.2. розділу "КАРДІОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 75; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты