Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Похідні нікотинової кислоти




  • Ніцерголін (Nicergoline)

Фармакотерапевтична група:С04АЕ02 - периферичні вазодилятатори. Алкалоїди ріжків

Основна фармакотерапевтична дія:є дериватом ерголіну, покращує поглинання і споживання глюкози у мозку, біосинтез білків і нуклеїнової кислоти, впливає на різні системи нейромедіаторів; при введенні парентерально – блокує α1-адренергічні рецептори; значно підвищує активність ацетилхолинестерази. посилює активність і переміщення у мембрану Са-залежних РКС ізоформ. Ці ферменти приймають участь у механізмі секреції р-нного амілоїдного попередника протеїну, що призводить до посилення його вивільнення і до зниження продукції патологічного бета-амілоїду Антиоксидантний ефект і активація ферментів детоксикації препаратом захищає нервові клітини від загибелі внаслідок окиснювального навантаження та апоптозу. Послаблює залежне від віку зниження вмісту синтетази окису азоту мРНК у нейронах, що може сприяти покращанню когнитивної функції.

Показання для застосування ЛЗ:для лікування церебральних метаболічно-васкулярних порушень, г. або хр., що спричинені атеросклерозом, церебральним тромбозом та емболією, транзиторною церебральною ішемією; периферичних метаболічно-васкулярних порушень, г. і хр. (органічна і функціональна артеріопатія лімбічної зони, хвороба Рейно, інші с-ми, що пов’язані з порушенням периферичного кровообігу); головного болю; як компонент комбінованої терапії в лікуванні АГ, гіпертонічних кризів.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:парентерально рекомендована доза становить 2 – 4 мг (2 – 4 мл) 2 р/добу, в/м; 4 – 8 мг в/в в 100 мл фізіологічного р-ну хлориду натрію або 5% р-ну глюкози 1 р/добу, в деяких випадках введення такої ж дози можна повторити протягом доби; за необхідності можна ввести внутрішньоартеріально в дозі 4 мг в 10 мл фізіологічного р-ну хлориду натрію, повільно, протягом 2 і більше хв; доза, тривалість лікування та шлях введення залежить від вираженості клінічних проявів захворювання; в деяких випадках доцільно починати лікування з введення препарату парентерально і потім перейти на пероральний прийом; рекомендована доза складає 1 табл 1-2 р/добу (30–60 мг). Звичайна добова доза для дорослих - 30 мг, тимчасово добову дозу можна збільшити до 60 мг.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:гіпотензія та запаморочення, припливи, напади стенокардії, похолодання кінцівок, пітливість, збільшення кислотності шлункового соку, нудота, блювання, діарея, біль в животі, біль в кінцівках, порушення еякуляції, шкірні висипання, сонливість, безсоння; збільшення рівня сечової кислоти в крові.

Протипоказання до застосування ЛЗ:нещодавно перенесений ІМ, прояви г. кровотечі, тяжка брадикардія, порушення ортостатичної регуляції, гіпотензія, стенокардія, навантаження, виражений атеросклерозі судин, вагітність, годування груддю, гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:капс. тверді по 30 мг; ліофілізат для р-ну для ін'єкцій по 4 мг в амп.; порошок ліофілізований для приготування р-ну для ін'єкцій по 4 мг у фл.; табл., вкриті оболонкою, по 5 мг, по 10 мг, по 30 мг; табл., вкриті плівковою оболонкою, по 30 мг; табл., вкриті цукровою оболонкою, по 5 мг, по 10 мг.

Торгова назва:

I. НІЦЕРГОЛІН, АТ "Галичфарм", м. Львів, Україна
II. НІЦЕРГОЛІН-ФЕРЕЙН, ЗАТ "Бринцалов-А", м. Москва, Російська Федерація
НІЦЕРІУМ 30 УНО, Салютас Фарма ГмбХ, Німеччина
НІЦЕРІУМ 30 УНО®, Салютас Фарма ГмбХ, Німеччина, підприємство компанії Сандоз/Рентшлер Фарма ГмбХ/Клоке Верпакунгз-Сервіс ГмбХ, Німеччина/Німеччина/Німеччина
НІЦЕРІУМ®, Салютас Фарма ГмбХ, Німеччина, підприємство компанії Гексал АГ/Роттендорф Фарма ГмбХ, Німеччина/Німеччина
СЕРГОЛІН, АЙВЕКС Фармасьютикалз с.р.о., Чеська Республіка
СЕРМІОН, Пфайзер Італія С.р.л., Італія
СЕРМІОН, Пфайзер Італія С.р.л./Актавіс Італія С.п.А., Італія/Італія
СЕРМІОН, Фармація Італія С.п.А., Італія - компанія групи Пфайзер, США/Фармація Італія С.п.А., Італія/США/Італія
СЕРМІОН®, Пфайзер Італія С.р.л., Італія

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 91; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты