Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інші засоби




  • Фенспірид (Fenspiride)

Фармакотерапевтична група:R03DX03 – засоби, що діють на респіраторну систему. Інші засоби для системного застосування при обструктивних захворюваннях респіраторної системи.

Основна фармакотерапевтична дія:протизапальна та антибронхоконстрикторна дія; властивості зумовлені складним механізмом дії препарату: блокуюча Н1-рецептори гiстамінну дія , що обумовлює антигістамінну, спазмолітичну дію на гладку мускулатуру бронхів та запобігає розвитку набряку, зменшує виділення слизу з носа та кількість бронхіального секрету; протизапальна дія, яка є результатом гальмування утворення та секреції факторів запалення (цитокiнiв, TNFa, похiдних арахiдонової кислоти, простагландинів, лейкотрієнів, тромбоксану, вiльних радикалiв); інгібіція a1-адренорецепторів, які стимулюють секрецію в’язкого слизу.

Показання для застосування ЛЗ:лікування г. та хр. запальних процесів ЛОР-органів та дихальних шляхів (отит, синусит, риніт, ринофарингіт, трахеїт, ринотрахеобронхіт, бронхіт), ХОЗЛ з або без хр. ДН, у складі комплексної терапії БА, сезонний та цілорічний алергічний риніт та інші прояви алергії з боку респіраторної системи та ЛОР–органів; респіраторні прояви кору, грипу; симптоматичне лікування коклюшу.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:табл., вкриті оболонкою рекомендовано до перорального застосування дорослим та дітям з 14 років; звичайна рекомендована добова терапевтична доза для лікування хр. запальних процесів становить - 2 табл./на добу (вранці та ввечері); для посилення ефекту i/або у разі г. захворювань - 3 табл./добу (вранці, вдень i ввечері); у формі сиропу дітям до 14 років рекомендовано приймати в добовій дозі 4 мг/кг, розділену на 2-3 прийоми: дітям з масою до 10 кг - 10-20 мл/добу, з масою 10-45 кг – 30 -90 мл/добу; тривалість лікування залежить від показання до застосування та перебігу захворювання; мінімальний курс лікування г. станів 7-10 днів, хр. станів - від 2 до 6 місяців.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:розлади травлення, нудота, біль у шлунку, сонливість; у поодиноких випадках - помірна синусова тахікардія, яка зменшується у разі зниження дози; еритема, фіксована пігментна еритема, висип, кропив’янка, набряк Квінке.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:сироп по 150 мл (200 мг/100 мл); сироп, по 150 мл у фл.; табл., вкриті оболонкою, по 80 мг

Торгова назва:

I. ІНСПІРОН, АТ "Галичфарм", м. Львів, Україна
II. ЕРЕСПАЛ®, Лабораторії Серв'є Індастрі, Франція

Стабілізатори мембран гладких клітин та блокатори лейкотрієнових рецепторів


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 39; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты