Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Антигістамінні препарати ІІ покоління




  • Акривастин (Acrivastine) **

Фармакотерапевтична група:R06AX18 - антигістамінні засоби для системного застосування.

Основна фармакотерапевтична дія:потужний конкурентний антагоніст Н1-рецепторів гістаміну з відсутністю суттєвої антихолінергічної дії та слабкою здатністю проникати у ЦНС; початок дії препарату починається приблизно через 30 хв після прийому одноразової дози 8 мг; максимально виражений ефект спостерігається через 90 хв та через 2 год; хоча після цього вираженість дії препарату поступово зменшується, значна антигістамінна активність зберігається протягом 12 год після прийому препарату; полегшення симптомів алергічного риніту відзначається через 1 год після прийому препарату.

Показання для застосування ЛЗ:алергічний риніт, сінна гарячка БНФ; гістамінзалежні дерматози (хр. ідіопатична кропив’янка, БНФ холінергічна кропив’янка, симптоматичний дермографізм, ідіопатична набута холодова кропив’янка та свербляча атопічна екзема).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослі та діти від 12 років - 1 капс. (8 мг) 3 р/добу; БНФ тривалість лікування визначається індивідуально.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:сонливість, реакції гіперчутливості від висипань до (зрідка) анафілаксії.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; виражена ниркова недостатність (кліренс креатиніну менше за 50 мл/хв чи рівень креатиніну в сироватці більше 150 мкмоль/л), діти віком до 12 років.

Форми випуску ЛЗ:капс. по 8 мг.

Торгова назва:

II. СЕМПРЕКС™, ГлаксоСмітКляйн С.А.Е./СмітКляйн Бічем Фармасьютикалс, Єгипет/Великобританія

 

  • Дезлоратадин (Desloratadine) **

Фармакотерапевтична група:R06AX27 - антигістамінні засоби для системного застосування.

Основна фармакотерапевтична дія:селективний блокатор периферичних гістамінових Н1-рецепторів, що не спричиняє седативного ефекту, первинний активний метаболіт лоратадину; якісних або кількісних розходжень токсичності двох препаратів у порівнюваних дозах не виявлено; після перорального прийому селективно блокує периферичні Н1-гістамінові рецептори і не проникає крізь гематоенцефалічний бар’єр; крім антигістамінної активності справляє протиалергічну та протизапальну дію; пригнічує каскад різних реакцій, які лежать в основі розвитку алергічного запалення, виділення прозапальних хемокінів, продукцію супероксидного аніону активованими поліморфноядерними нейтрофілами; адгезію і хемотаксис еозинофілів; експресію молекул адгезії, IgE-залежне виділення гістаміну, простагландину D2 і лейкотрієну С4.

Показання для застосування ЛЗ:для швидкого усунення алергічних симптомів, у тому числі полінозу та алергічного риніту; для усунення симптомів, пов’язаних з хр. ідіопатичною кропив’янкою БНФ, в тому числі зменшення свербежу, розміру та кількості елементів кропив’янки.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:призначений для перорального прийому; дорослі і діти віком від 12 років приймають по 1 табл. (5 мг) 1 р/добу БНФ; препарат бажано приймати регулярно, в один і той же час доби; тривалість лікування визначається тяжкістю та перебігом захворювання; для усунення симптомів, пов’язаних з алергічним ринітом та хр. ідіопатичною кропив’янкою, дітям віком від 6 до 11 місяців - по 2,0 мл сиропу (1 мг) 1 р/добу; віком від 1 до 5 років - по 2,5 мл сиропу (1,25 мг) 1 р/добу; віком від 6 до 11 років - по 5,0 мл сиропу (2,5 мг) 1 р/добу; дорослі та підлітки (з 12 років) - 10,0 мл сиропу (5,0 мг) 1 р/добу; лікування інтермітуючого алергічного риніту проводиться з урахуванням даних анамнезу хвороби пацієнта та може бути припинено після зникнення симптомів та поновлено при їх появі. Безперервне лікування може бути рекомендовано пацієнтам з персистуючим алергічним ринітом протягом періоду контакту з алергеном.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:підвищена стомлюваність, сухість у роті, головний біль, реакції гіперчутливості (включаючи анафілаксію та висип), тахікардія, відчуття серцебиття, психомоторна гіперактивність, судоми, підвищення активності печінкових ферментів, підвищення рівня білірубіну, розвиток гепатиту.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:сироп, 0,5 мг/мл по 60 мл або по 100 мл або по 120 мл, 2,5 мг/5 мл по 100 мл; табл., вкриті оболонкою, по 5 мг; табл.

Торгова назва:

I. АЛЕРГОМАКС, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна
АЛЕРГО-НОРМ, ВАТ "Хімфармзавод "Червона зірка", м. Харків, Україна
АЛЕРГОСТОП, ВАТ "Фітофарм", м. Артемівськ, Донецька обл., Україна
ЕДЕМ, ВАТ "Фармак", м. Київ, Україна
ЕРІДЕЗ, ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м. Київ, Україна
II. ДЕЗОРУС, Ципла Лтд, Індія
ДС-ЛОР, Інд-Свіфт Лімітед, Індія
ЕРІУС®, Шерінг-Плау Лабо Н.В., Бельгія, власна філія Шерінг-Плау Корпорейшн, США, Бельгія/США
ЛОРАТЕК, Біовіта Лабораторіз Пвт. Лтд., Індія
ФРІБРІС, Хайтек Фармасьютікалз Пвт. Лімітед/Мадрас Фармасьютікалс, Індія/Індія
ФРІБРІС, Юнімакс Лабораторіес, Індія
  • Фексофенадин (Fexofenadine) **

Фармакотерапевтична група:R06AХ26 - антигістамінні засоби для системного застосування.

Основна фармакотерапевтична дія:блокатор Н1 -гістамінових рецепторів, активний метаболіт терфенадину; не має седативної дії; антигістамінний ефект препарату починається з першої год після прийому.

Показання для застосування ЛЗ:послаблення симптомів, пов’язаних із сезонним алергічним ринітом та хр. ідіопатичною уртикарією (кропив’янкою) БНФ у дорослих та дітей старше 6 років.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослі та діти віком від 12 років - 1 табл. 1 р/добу; діти віком від 6 до 11 років - рекомендована доза становить 30 мг 2 р/добу БНФ

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:головний біль, запаморочення, сонливість та нудота, але ступінь їх вираженості не перевищував такого для плацебо.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:табл., вкриті оболонкою, по 120 мг, по 180 мг, по 30 мг, по 60 мг.

Торгова назва:

II. АЛЕКСОФАСТ, Сандоз Прайвіт Лтд, Індія
АЛЕРГО, Аджіо Фармас`ютікалс Лтд., Індія
АЛТІВА, Ранбаксі Лабораторіз Лімітед, Індія
АЛФАСТ®, Дженом Біотек Пвт. Лтд., Індія
ДИНОКС, Д-р Редді'с Лабораторіс Лтд, Індія
ТЕЛФАСТ® 120 мг, ТЕЛФАСТ® 180 мг, Авентіс Фарма Дойчланд ГмбХ/"Авентіс Фармасьютікалс Інк", Німеччина/США
ТЕЛФАСТ® 120 мг, ТЕЛФАСТ® 180 мг, Санофі-Авентіс Дойчланд ГмбХ/Санофі-Авентіс Ю.С. ЛЛСі/Санофі-Синтелабо Лтд., Німеччина/США/Великобританія
ТЕЛФАСТ® 30 мг, Авентіс Фармасьютікалс Інк, США
ТЕЛФАСТ® 30 мг, Санофі-Авентіс Ю.С. ЛЛСі, США
ТИГОФАСТ-120, ТИГОФАСТ-180, Гімансу Оверсіз, Індія
ФЕКСОМАКС-120, ФЕКСОМАКС-180, Інтас Фармасьютикалc Лтд, Індія
ФЕКСОФАСТ, Мікро Лабс Лімітед, Індія
ФЕКСОФЕН-САНОВЕЛЬ, Сановель Іляч Санаі ве Тиджарет А.Ш., Туреччина
  • Ебастин (Ebastine)

Фармакотерапевтична група:R06AX22 - антигістамінні засоби для системного застосування.

Основна фармакотерапевтична дія:блокатор Н1- гістамінових рецепторів тривалої дії; попереджує індуковані гістаміном спазми гладкої мускулатури та підвищеної судинної проникливості; після прийому внутрішньо значна протиалергічна дія розпочинається через 1 год і триває протягом 48 год; після п’ятиденного курсу лікування антигістамінна активність зберігається протягом 72 год за рахунок дії активних метаболітів; не має антихолінергічної активності, не проникає через гематоенцефалічний бар’єр, не чинить седативної дії; після прийому внутрішньо швидко всмоктується і майже повністю метаболізується в печінці, перетворюючись в активний метаболіт каре бастин.

Показання для застосування ЛЗ:симптоматичне лікування алергічних ринітів (сезонних та/або цілорічних), що пов’язані або ні з алергічними кон’юнктивітами, хр. ідеопатичною уртикарією та алергічними дерматитами.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:при алергічному риніті дорослим та дітям старше 12 років призначають по 10 мг/добу; при вираженій симптоматиці - по 20 мг/на добу; середня тривалість курсу становить 5-7 днів.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:головний біль, сухість у роті; абдомінальні болі, диспепсія, епістаксис, риніти, синуси нудота, безсоння.

Протипоказання до застосування ЛЗ:період вагітності та годування груддю; гіперчутливість до препарату; тяжкий ступінь печінкової недостатності (у дозі 20 мг); діти віком до 12 років.

Форми випуску ЛЗ:табл., вкриті оболонкою, по 10 мг, по 20 мг.

Торгова назва:

II. КЕСТИН®, Нікомед Данія АпС, Данiя вироблено: Індастріас Фармасьютікас Алмірал Продесфарма С.Л., Данія/Іспанія

 

  • Лоратадин (Loratadine) ** (див. п. 16.2.1.1.4. розділу "ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:R06AX13 - антигістамінний засіб для системного застосування.

Основна фармакотерапевтична дія:селективний блокатор периферичних Н1-гістамінових рецепторів; покращання стану починається протягом перших 30 хв після прийому, досягає максимуму протягом 8 – 12 год і триває 24 год; препарат та його метаболіти не проникають крізь гематоенцефалічний бар’єр; не впливає на ЦНС, не виявляє антихолінергічної та седативної дії, не впливає на швидкість психомоторних реакцій. Показання для застосування ЛЗ:сезонний (поліноз) та цілорічний алергічний риніт й алергічний кон’юнктивіт; хр. ідиопатична кропив’янка; БНФ шкірні захворювання алергічного походження.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослі та діти з 12 років і старше: 10 мг 1 р/добу; діти з 2 до 12 років: з масою тіла > 30 кг – 10 мг 1 р/добу, з масою тіла ≤ 30 кг - 5 мг 1 р/добу; БНФ діти з 1 до 2 років - 2,5 мг 1 р/добу; дорослі та діти старше 12 років - 10 мг 1 р/добу; діти 2 – 12 років з масою тіла > 30 кг – 10 мг 1 р/добу, з масою тіла ≤ 30 кг – 5 мг 1 р/добу; діти 1 – 2 років - 2,5 мг 1 р/добу.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:втома, головний біль, сонливість, сухість у роті, гастроінтестинальні розлади (нудота, гастрит), алергічний висип; поодинокі випадки алопеції, анафілаксії, порушення печінкових функцій, тахікардії та відчуття серцебиття.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість або ідіосинкразія до препарату.

Форми випуску ЛЗ:сироп 5 мг/5 мл по по 100 мл або120 мл у фл., 1 мг/мл по 60 мл або по 120 мл,1 мг/мл по 90 мл; суспензія для перорального застосування, 5 мг/5 мл по 120 мл; табл. дисперговані по 10 мг; табл. для смоктання по 10 мг; табл. по 0,01 г

Торгова назва:

I. АГІСТАМ, ТОВ "Стиролбіофарм", м. Горлівка, Донецька обл., Україна
ЛОРАТАДИН, ВАТ "Київмедпрепарат", м. Київ, Україна
ЛОРАТАДИН, ВАТ "Фармак", м. Київ, Україна
ЛОРАТАДИН, ТОВ "АСТРАФАРМ", м. Вишневе, Києво-Святошинський р-н, Україна
ЛОРАТАДИН, ТОВ "ДКП "Фармацевтична фабрика", м. Житомир, Україна
ЛОРАТАДИН, ТОВ "Юрія-Фарм", м. Київ, Україна
ЛОРАТАДИН - КР, ВАТ "Хімфармзавод "Червона зірка", м. Харків, Україна
ЛОРАТАДИН-ДАРНИЦЯ, ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м. Київ, Україна
ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ'Я, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна
ЛОРАТАДИН-ЛХ, ЗАТ "Лекхім-Харків", м. Харків, Україна
ЛОРАТАДИН-СТОМА, АТ "Стома", м. Харків, Україна
ЛОРИЗАН®, АТ "Галичфарм", м. Львів, Україна
ЛОРИЗАН®, ВАТ "Київмедпрепарат", м. Київ, Україна
II. АЛЕРІК, ТОВ "ЮС Фармація", Польща
ЕВЕЙК-МД, Панацея Біотек Лтд, Індія
ЕРОЛІН®, ВАТ Фармацевтичний завод ЕГІС, Угорщина
КЛАРИТИН®, Шерінг-Плау Лабо Н.В., Бельгія, власна філія Шерінг-Плау Корпорейшн, США, Бельгія/США
ЛОРАНО, Гексал АГ, Німеччина
ЛОРАНО, Лек фармацевтична компанія д.д., Словенія, підприємство компанії Сандоз, Словенія
ЛОРАНО, Салютас Фарма ГмбХ, Німеччина, підприємство компанії Сандоз/Гексал АГ, Німеччина, підприємство компанії Сандоз/Лек С.А., Польша, підприємство компанії Сандоз, Німеччина/Німеччина/Польща
ЛОРАНО ОДТ, Лек фармацевтична компанія д.д., Словенія, підприємство компанії Сандоз, Словенія
ЛОРАТАДИН, Русан Фарма Лтд, Індія
ЛОРАТАДИН-НОРТОН, Юнімакс Лабораторіес, Індія
ЛОРІДИН® РАПІД, Каділа Хелткер Лтд., Індія
ЛОРФАСТ, Каділа Фармасьютікалз Лімітед, Індія
  • Цетиризин (Cetirizine) **

Фармакотерапевтична група:R06AE07 - антигістамінні засоби для системного застосування.

Основна фармакотерапевтична дія:антигістамінний засіб, селективний та потужний блокатор Н1-рецепторів, похідне піперазину, що за своєю хімічною структурою є карбоксильованим похідним гідроксизину – його головним метаболітом; через виражену полярність та сильне зв’язування з білками плазми крові, значно гірше проникає через гематоенцефалічний бар’єр, ніж гідроксизин, через що практично не виявляє пригнічувальної дії на ЦНС; зменшує вплив нейромедіаторів на АР (простагландин Д2 та гістамін), а також проявляє антагоністичний ефект щодо міграції еозинофілів у пацієнтів з атопічними реакціями; знижує індуковану гістаміном бронхоконстрикцію при БА; селективна дія на Н1-рецептори є довготривалою.

Показання для застосування ЛЗ:хр. (цілорічний) алергічний риніт; сезонний алергічний риніт; алергічний кон’юнктивіт; хр. ідіопатична кропив’янка БНФ; алергічний дерматит.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:підлітки від 12 років та дорослі - по 1 табл./добу, бажано ввечері БНФ; у дітей віком від 6 до 12 років дозування залежить від їх маси тіла: при масі тіла менше 30 кг - ½ табл., вкритої оболонкою; при масі тіла понад 30кг - 1 табл., вкрита оболонкою на добу, розділена на 2 прийоми; у пацієнтів з нирковою недостатністю рекомендовану дозу слід зменшити наполовину; тривалість лікування залежить від природи, тривалості та динаміки симптоматики і визначається лікарем; підлітки від 12 років і дорослі - 10 мл (10 мг) р-ну на добу; для дітей від 2 до 12 років дози залежать від їх маси тіла: при масі тіла менше 30 кг - 5 мл (5 мг) р-ну; при масі тіла більше 30 кг - 10 мл (10 мг) р-ну; термін лікування становить 2 - 4 тижні; в окремих випадках можливий дворазовий прийом по 5 мл (5 мг) ранком і ввечері; тривалість застосування препарату визначається індивідуально; при сезонному алергічному риніті достатнім є термін 3 - 6 тижнів; при хр. ідіопатичній кропив’янці та хр. алергічному риніті наявні дані свідчать про можливість лікування терміном до 1 року.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:головний біль, запаморочнення, збудження, слабкість, ксеростомія, прояви шкірних АР, підвищена втомлюваність, ларингіт, біль у животі, кашель, діарея, носова кровотеча, бронхоспазм, нудота, блювання, ангіоневротичний набряк; реакції підвищеної чутливості та прояви печінкової дисфункції (гепатит, підвищення рівнів трансаміназ).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; тяжкі форми нефропатії; період вагітності та лактації; немовлята та діти віком до 2 років.

Форми випуску ЛЗ:краплі для перорального застосування, 10 мг/мл по 20 мл, по 10 мл; р-н для перорального застосування, 1 мг/мл по 75; сироп, 5 мг/5 мл по 100 мл або по 200 мл по 30 мл або по 60 мл; табл. вкриті оболонкою, по 10 мг.

Торгова назва:

I. ЦЕТИРИЗИН-АСТРАФАРМ, ТОВ "АСТРАФАРМ", м. Вишневе, Києво-Святошинський р-н, Україна
II. АЛЛЕРТЕК®, Варшавський фармацевтичний завод Польфа АТ, Польща
АМЕРТИЛ, АМЕРТИЛ®, Біофарм Лтд, Польща
АНАЛЕРГІН®, АЙВЕКС Фармасьютикалз с.р.о., Чеська Республіка
ЗІРТЕК®, ЮСБ Фарма С.П.А., Італія
ЗОДАК, АТ "Зентіва", Чеська Республіка
ЗОДАК®, ТОВ "Зентіва", Чеська Республіка
ЦЕТИРИЗИН ГЕКСАЛ®, Салютас Фарма ГмбХ, Німеччина
ЦЕТИРИЗИН САНДОЗ®, Салютас Фарма ГмбХ, Німеччина, підприємство компанії Сандоз, Німеччина
ЦЕТИРИЗИН САНДОЗ®, Салютас Фарма ГмбХ, Німеччина, підприємство компанії Сандоз/Ліхтенхельдт ГмбХ, Фармацевтична фабрика, Німеччина/Німеччина
ЦЕТИРИЗИН-НОРТОН, Юнімакс Лабораторіес, Індія
ЦЕТИРИНАКС®, Актавіс АТ/Актавіс Ю.Кей. Лтд, Ісландія/Великобританія
ЦЕТРИН, Д-р Редді'с Лабораторіс Лтд, Індія
ЦЕТРИНАЛ, АБДІ ІБРАХІМ Ілач Санаї ве Тіджарет А.Ш., Туреччина
  • Секвіфенадин (Seguifenadine)

Фармакотерапевтична група:R06AX - антигістамінні засоби для системного застосування

Основна фармакотерапевтична дія:активна речовина препарату є блокатором гістамінових Н1-рецепторів, також помірно блокує серотонінові НТ1-рецептори, ослаблюючи дію медіаторів алергії гістаміну і серотоніну; він виявляє протигістамінну дію не тільки за рахунок блокади Н1-рецепторів, але й шляхом зниження вмісту гістаміну в тканинах за рахунок прискорення його метаболізму ферментом діаміноксидази, котра розщеплює ендогенний гістамін; секвіфенадин запобігає чи ослаблює спазмогенну дію гістаміну і серотоніну на гладкі м’язи бронхів, кишечнику, судин; на інтоксикацію, спричинену серотоніном і гістаміном; зменшує проникність капілярів; справляє виражену протисвербіжну і антиексудативну дію тривалого характеру; впливає на імунологічну реактивність організму, знижуючи кількість антитілоутворюючих і розеткоутворюючих клітин у селезінці, кістковому мозку, лімфатичних вузлах, а також знижує підвищену концентрацію імуноглобулінів класу A, G; погано проникає крізь гематоенцефалічний бар’єр, чим пояснюється відсутність вираженого пригнічуючого впливу на ЦНС, однак в окремих випадках спостерігається легкий седативний ефект; не спостерігають зміни біохімічних показників крові і сечі, він не діє на АТ, показники ЕКГ, концентрацію цукру і холестерину в крові, не подовжує латентний період умовного рефлексу і не впливає на показники електроенцефалограми.

Показання для застосування ЛЗ:г. і хр. алергічні захворювання: полінози, алергічний риніт, риносинусопатії (атопічні і інфекційно-алергічні); алергічні ускладнення, пов’язані із застосуванням ЛЗ, їстивних продуктів, засобів побутової хімії; АР, які супроводжуються шкірним свербежем (алергічний чи атопічний дерматит, васкуліт шкіри, нейродерміт, червоний плескатий лишай); профілактика захворювань алергічного характеру (до сезонного загострення) і підтримуюча терапія.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослі: г. і хр. алергічні захворювання: по 50 - 100 мг 2 - 3 р/добу; звичайно терапевтичний ефект настає ч/з 3 дні від початку лікування; тривалість курсу лікування становить 5 - 15 днів; за необхідності курс лікування повторюють; профілактика захворювань алергічного характеру (до сезонного загострення) і підтримуюча терапія: 50 мг 2 р/добу; для профілактики рекомендується починати прийом препарату за 2 тижні до очікуваної АР.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:при дозах вище 200 мг/добу - сухість у роті, слабкі болі в епігастрії, диспептичні розлади; в осіб з хр. захворюваннями ШКТ можливість появи побічних дій збільшується; підвищення апетиту; побічні ефекти минають у перші дні лікування і немає необхідності відміняти препарат або значно зменшувати дозу; зменшення кількості лейкоцитів у крові, порушення менструального циклу, легкий діуретичний ефект, головний біль; дозо залежна сонливість; при дозах секвіфенадину 150 мг/добу сонливість спостерігають у 1,97% хворих, при збільшенні доз до 400 мг/добу – у 24,6% хворих; у більшості випадків сонливість зменшується чи зникає через 2 - 5 дні від початку лікування; препарат поліпшує сон у хворих, які страждають від безсоння внаслідок свербежу; збудження, безсоння.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до компонентів препарату; напад БА; вагітність і годування груддю ; одночасно з інгібіторами МАО.

Форми випуску ЛЗ:табл. по 50 мг.

Торгова назва:

II. ГІСТАФЕН, АТ "Олайнфарм", Латвія

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты