Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


I. Прийняти рецепт




Посібник

Для самостійної підготовки до комплексного державного іспиту

Спеціальність 5.12020101 «Фармація»

Предмет: Організація і економіка фармації

 

М. Херсон

 

Посібник призначений для самостійної аудиторної та позааудиторної підготовки студентів спеціальності «Фармація» денної та заочної форми навчання до практичної частини комплексного державного іспиту з організації та економіки фармації.

 

Вступ

Економічний потенціал фармації визначає її приоритетне місце в макроекономічному комплексі любої держави, незалежно від її політичної організації.

За останнє десятиліття фармацевтичну галузь відрізняла стійка тенденція росту. В деяких країнах фармація по об’єму інвестицій займає одне з перших місць серед інших галузей народного господарства. Кожного року на світовому фармацевтичному ринку з’являються десятки оригінальних препаратів. Збільшення середнього рівня продовження життя і покращення його якості пред’являють все більші вимоги до надання фармацевтичної допомоги.

В цих умовах фахівці – фармацевти повинні професіонально володіти основними питаннями організації та функціонування фармацевтичної галузі. Основне завдання вивчення студентами курсу організації та економіки фармації полягає у забезпеченні майбутніх спеціалістів знаннями організаційно – економічної, фармацевтичної та торгово – фінансової діяльності аптечних установ. На вивчення дисципліни відводиться по плану слідуюча кількість годин:

 

Вид учбового навантаження Форма навчання
Денна заочна
Лекції
Практичні заняття
Самостійна робота  
Всього

 

 

Типові завдання до практичної частини державного іспиту.

I. Прийняти рецепт

Методика прийому рецептів на екстемпоральні лікарські засоби. Послідовність дій у випадку отримання рецепта на екстемпоральний лікарський засіб:

Проаналізувати правильність виписування рецепта Протаксувати пропис Зареєструвати рецепт у відповідних журналах та виписати квитанцію.

Для аналізу правильності виписування рецепта необхідно використовувати правила виписування рецептів , а також вищі разові і вищі добові дози.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты