Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Аналіз показників фінансових результатів і фінансового стану підприємства




Основними розрахунками, які виконуються при аналізі фінансових результатів підприємства, є:

 

  • аналіз прибутку і основних джерел його формування, а також зовнішніх і внутрішніх факторів, що впливають на його розмір;
  • аналіз рівня рентабельності підприємства;
  • аналіз забезпечення власними оборотними коштами і відповідності фактичних запасів нормуємих коштів установленим нормативам;
  • аналіз платоспроможності підприємства;
  • аналіз інших показників;
  • оцінка виробничо-господарської діяльності підприємства і аналіз утворення і використання різних фондів економічного стимулювання та резервів.

 

Для аналізу показників фінансових результатів і фінансового стану підприємства використовуються аналітичні і синтетичні (узагальнені) показники, які знаходяться у відповідних масивах бази даних загального призначення, а також у ряді похідних масивів з фактичними показниками, що були одержані при рішенні розглянутих вище задач.

Оцінка фінансових результатів виробничо-господарської діяльності підприємства в системі комплексного економічного аналізу займає важливе значення. Їй передує аналіз показників використання авансових виробничих фондів (оборотність оборотних нормуємих і не нормуємих коштів у різних аспектах), а також яким чином виконаний фінансовий план, рівень рентабельності виробництва та інше.

Комплексна оцінка показників ефективності виробництва виконується по тих показниках, які є головними (або затверджуються) для підприємства. Крім того, використовуються узагальнені показники, що характеризують ефективність виробничо-господарської діяльності підприємства (рентабельність, затрати на один карбованець товарної продукції, темпи росту обсягів виробництва продукції тощо), а також фондоутворювальні показники, тобто показники, які прийняті за базу при обчисленні розмірів відрахувань від прибутків до фондів економічного стимулювання та інші.

Важливе значення при ринкових відносинах мають розрахунки, а потім і аналіз відрахувань у вигляді різних податків до бюджету тощо.

Список рекомендованої літератури

 

  1. Зайцев Н. Г. , Твердохлеб Н. Г. , Зорин М. А. Машинная обработка информации в производственном объединении. – К.: Техника, 1986. – 152 с.
  2. Карагодова Е. А. , Антонов В. М. , Маслов В. Ф. Автоматизированные рабочие места. – К.: Техника, 1989. – 128 с.
  3. Компьютеризация информационных процессов на промышленных предприятиях / В. Ф. Сытник, Х. Сорока, Н. В. Ерёмина и др. – К.: Техника, Катовице: Экономическая академия им. Карола Адамецкого, 1991. – 215 с.
  4. Кузьминский А.М. , Бонев Ж. Б. , Смолянинов В. И. Хозяйственный учёт на микро ЭВМ. - М.: Финансы и статистика ; Варна: Георги Бакалов, 1989. – 254 с.
  5. Твердохлеб Н. Г. Безбумажная технология в упраклении производством. – К.: Техника, 1991. – 190 с.
  6. Твердохлеб Н. Г. , Татарчук Н. И. , Сендзюк М. А. Машинная обработка экономической информации в промышленности. – К.: Вища шк., 1984. – 416 с.
  7. Твердохлеб Н. Г. , Твердохлеб Е. Н. Организация информирования руководителей в условиях системной обработки данных на ЭВМ. – К.: Вища шк., 1988. – 167 с.
  8. Телеобработка данных в ЕС ЭВМ / П. А. Петренко, А. Ф. Кулоков, А. В. Мурашкин и др – К.: Техника, 1986. – 183 с.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты