Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Сла́ва Тебе́, Бо́же наш, сла́ва Тебе́. День еди́н у́бо, рече́, житие́ вся́ко земны́х: / тружда́ющимся от любве́ четы́редесять суть дней поста́




День еди́н у́бо, рече́, житие́ вся́ко земны́х: / тружда́ющимся от любве́ четы́редесять суть дней поста́, / я́же соверши́м све́тло.

Ирмос: Преесте́ственно пло́тию заче́ншую во чре́ве, / от Отца́ безле́тно предвозсия́вшее Сло́во, / в пе́снех немо́лчных / велича́ем ве́рнии.

Таже, Досто́йно есть: Поклон един. ектения: Па́ки, и па́ки: И светилен Троичен гласа. На Вся́кое дыха́ние стихов не поем, но стихологисуем: Хвали́те Го́спода с Небе́с: обычныя псалмы, 3. И аще прилучится в Минеи на ряду два святых: Поем единому вечер стихиры, а другому на Хвалитех стихиры на 4, аще будут. Аще же ни, глаголет учиненный брат: Тебе́ сла́ва подоба́ет Го́споди Бо́же наш, и Тебе́ сла́ву возсыла́ем, Отцу́, и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в, ами́нь. Сла́ва Тебе́, показа́вшему нам свет. Сла́ва в вы́шних Бо́гу: И прочая. И творим метания 3, равно на местех наших стояще. Посем иерей: Испо́лним у́треннюю: И возглас.

И совокупльшеся оба лика вкупе, поем:

На стиховне самогласен, глас 5:

Прии́де пост, ма́ти целому́дрия, / обличи́тель грехо́в, пропове́дник покая́ния, / жи́тельство а́нгелов, и спасе́ние челове́ков, / ве́рнии возопии́м: Бо́же, поми́луй нас.

Стих: Испо́лнихомся зау́тра ми́лости Твоея́, Го́споди, возра́довахомся, и возвесели́хомся: во вся дни на́ша возвесели́хомся. За дни, в ня́же смири́л ны еси́, ле́та в ня́же ви́дехом зла́я. И при́зри на рабы́ Твоя́, и на дела́ Твоя́, / и наста́ви сы́ны их.

И повторяем тойже.

Таже стих: И бу́ди све́тлость Го́спода Бо́га на́шего на нас, и дела́ рук на́ших испра́ви на нас, / и де́ло рук на́ших испра́ви.

И мученичен: Благослове́но во́инство Царя́ Небе́снаго, / а́ще бо и земноро́днии бы́ша страстоте́рпцы, / но а́нгельский сан потща́шася дости́гнути, о телесе́х небре́гше, / и страстьми́ свои́ми безпло́тных че́сти сподо́бишася. / Моли́твами их, Го́споди, спаси́ ду́ши на́ша.

Слава, и ныне, Богородичен: Тя, Бо́жию Ма́терь, Де́ву Чи́стую и херуви́м святе́йшую, / во гла́сех пе́сней велича́ем: / зане́ душе́ю и те́лом Богоро́дицу испове́дуем, / я́ко вои́стинну ро́ждшую Бо́га воплоще́нна: / моли́ся, Пречи́стая, о душа́х на́ших.

Таже, Бла́го есть: дважды. Трисвятое, и метания 3. Пресвята́я Тро́ице: О́тче наш: По внегда же рещи иерею: Я́ко Твое́ есть Ца́рство: глаголем тропарь: В хра́ме стоя́ще сла́вы Твоея́: И глаголем, Го́споди поми́луй, 40. Таже отходит священник и глаголет: Сый благослове́н Христо́с Бог наш: Небе́сный Царю́: Посем же стоим, и молимся в себе, во своем помышлении глаголюще молитву преподобнаго отца нашего Ефрема: Го́споди и Влады́ко живота́ моего́: И поклоны великия 3: и малых 12, глаголюще в себе на едином коемждо: Бо́же, очи́сти мя гре́шнаго. Таже паки ин поклон великий един, глаголюще и в нем предписанную молитву всю святаго Ефрема. И по еже востати нам, начинает предстоятель: Прииди́те поклони́мся: трижды, и метания три. И совокупляем первый час. И скончану третиему псалму, глаголем Аллилу́иа, и метания три.

Подобает ведати: яко во вся понедельники святыя Четыредесятницы на 1-м часе кафисмы не стихословим. В прочия же дни, стихословим кафисму, и творим на коемждо антифоне метания три.

Такожде и в пяток, первый час и девятый, без кафисмы. Поет же учиненный чтец, или иерей, среди церкве тропарь, на глас 6: Зау́тра услы́ши глас мой: И мы поем велегласно тожде, и творим коленоприклонение на землю. Такожде и на прочия два стиха. Стих 1: Глаго́лы моя́ внуши́ Го́споди, разуме́й зва́ние мое́. Стих 2: Я́ко к Тебе́ помолю́ся Го́споди. И паки: Зау́тра услы́ши глас мой: Слава, и ныне: Что Тя нарече́м, о Благода́тная, И метания 3. Таже: Стопы́ моя́ напра́ви по словеси́ Твоему́, и да не облада́ет мно́ю вся́кое беззако́ние. И повторяем тойжде. Таже: Изба́ви мя от клеветы́ челове́ческия, и сохраню́ за́поведи Твоя́. Паки тойжде: Лице́ Твое́ просвети́ на раба́ Твоего́, и научи́ мя оправда́нием Твои́м. Паки тойжде. Сие же глаголем трижды, велегласно и косно. Да испо́лнятся уста́ моя́ хвале́ния Твоего́ Го́споди: Трисвятое. И метания три. Пресвята́я Тро́ице: О́тче наш: Возглашает священник: Я́ко Твое́ есть Ца́рство: И по амине глаголем тропарь. В понедельник убо, и во вторник, и четверток, глаголи Богородичен: Пресла́вную Бо́жию Ма́терь: В среду же и пяток глаголи: Ско́ро предвари́, пре́жде да́же не порабо́тимся: Го́споди поми́луй, И глаголем молитву: И́же на вся́кое вре́мя: Го́споди поми́луй, трижды. Слава, и ныне, Честне́йшую херуви́м: И поклон един. И́менем Госпо́дним благослови́ о́тче. Священник: Бо́же, уще́дри ны, и благослови́ ны, просвети́ лице́ Твое́ на ны, и поми́луй ны. И творим поклоны, якоже предписася: и потом глаголет предстоятель, или чтец: Трисвятое, и метания три. О́тче наш: Го́споди поми́луй, 40. И молитва, Христе́ Све́те и́стинный:

Иерей: Сла́ва Тебе́ Христе́ Бо́же, упова́ние на́ше сла́ва Тебе́. Мы же, Сла́ва, и ны́не: Го́споди поми́луй, трижды. Благослови́. И отпуст. Таже, Многолетное. И целуем святыя иконы.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты