Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


До проведення занять та крітерії оцінювання роботи студентів.




Методичні вказівки

Відповідно до навчальних планів студентів лікувальних факультетів дисципліна «Мікробіологія, вірусологія та імунологія» складається з двох модулів, в кожному з яких 60 годин практичних занять. У з'вязку з цим кожен модуль налічує 20 практичних занять по 3 академічні години кожне. З 20 занять одне відводиться під модульний контроль.

Максимална кількість балів за поточну діяльність – 120, тому мксимальна оцінка за кожне заняття - 6 балів. Таким чином, за 19 практичних занять сту-дент отримує 114 балів. Щє 6 балів студент отримує за самостійну позаауди-торну роботу, темою якої може бути: ”Истоія розвитку мікробіології“, ”Морфологія та систематика найпростіших“, або інші питання, які не війшли до практичних занять.

Запропоновані методичні розробки передбачають наступний план прове-дення занять. На початкузаняття перевіряється вхідний рівень знань-умінь (перевірка виконання домашнього завдання за еталонами відповідей). Потім шляхом тестового контролю перевіряється засвоєння необхідного теоретичного матеріалу. Розуміння методики проведення дослідів з’ясовується у ході опиту-вання. Після цього студенти приступають до практичних завдань, хід виконан-ня яких контролюється викладачем. Отримані результати фіксуються у прото-колі, проводиться їхній аналіз, робляться висновки, які заносяться до протоко-лу. Для узагальнення та систематизації отриманих теоретичних знань та прак-тичних навичок, студенти виконують навчаючі завдання, отримані результати обговорюються. Заняття завершується підведенням підсумків самостійної та аудиторної роботи студентів, оцінка студента виводиться на підставі результа-тів всіх видів робіт з опрацювання даної теми.

Пропонуємо таку методику оцінювання знань, умінь та практичних нави-чок студетів. Студенти, які виконали менше 50% тестів, або не представили результатів виконання практичних завдань отримують оцінку „2”, тобто 0 балів. Оцінку „3” (2 бали) студенти отримують при виконанні 50-70% тестів та наявності оформленого протоколу роботи, якщо вони не брали участі в усному опитуванні та обговоренні навчаючих завдань, або давали помилкові відповіді. Оцінку „4” (4 бали) студенти отримують при виконанні не менше 70% тестів, наявності оформленого протоколу роботи, якщо вони дають правильну розгор-нуту відповідь на одне з обговорюваних питань. Оцінку „5” (6 балів) студенти отримують при виконанні не менше 80% тестів, безпомилковому виконанні практичних завдань та оформленні їх результатів, а також за умов активної участі у обговоренні теоретичних та практичних питань.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты