Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Визначення коректур




Р     Ц   Мц Мр   1.DП = –
2. DN = DP × DNтис, де DNтис =
3.β= -α ×Кв ± ×Кк
4.DRв = εн - εр, де εр = ( Мр - Мц) ×Кв εн =

hН приймають по відкритим та легко броньованим цілям - 10 м;

по неброньованим цілям, розташованим у відкритих окопах – 20м.

Визначення коректур в ході стрільби на поразку:

1.DП = -

2. DN = DP × DNтис

3.β= -α ×Кв ± ×Кк

4.DRв = εн - εр

Віяло коректують тільки при ПЗ < 5-00 коли Фр більше або менше Фц у 1,5 рази шляхом з'єднання або роз'єднання вогню. ΔJв=

При ПЗ ³ 5-00 віяло розривів не коректують.

3.15.2 ПРИСТРІЛЮВАННЯ НА НАЗЕМНИХ РОЗРИВАХ

Пристрілювання цілі на наземних розривах ведуть за відсутністю засобів визначення повітряних розривів.

Порядок пристрілювання.

Пристрілювання дальності й напрямку ведуть за загальними правилами, призначаючи установку рівня, відповідно до перевищення цілі над вогневою позицією, осколково-фугасними снарядами або снарядами з дистанційним підривником з установкою підривника “на удар”. На пристріляних установках прицілу, кутоміра та рівні, збільшеному на 10-20 поділок, а також табличній установці підривника, яка відповідає пристріляній дальності, призначають 1 постріл основною гарматою. Отримавши наземний розрив, збільшують установку рівня на 5-10 поділок та повторюють постріл. Так діють до отримання повітряного розриву, після чого призначають цій гарматі 4 постріли за темпом, що забезпечує визначення кожного розриву.

За результатами визначення повітряних розривів (не менше 3-х розривів) впроваджують коректуру підривника і рівнята переходять до стрільби на поразку.

Визначення коректур при переході до стрільби на поразку.

DN = (εр - DРвсум) × DNтис,

де εр = (Мр – Мц) · Кв;

DNтис =

DРвсум – сумарна коректура рівня під час пристрілювання висоти розривів.

D Рв = εн - D Рвсум εн =

Δhн = 10 м при стрільбі по відкрито розташованих неброньованих й легко броньованих цілях, БМП, БТР, самохідних гарматах.

20 м при стрільбі по не броньованих цілях, розташованих у відкритих окопах (траншеях).

 

Визначення коректур в ході стрільби на поразку:

DП = - ; DN = DP × DNтис; Rв = εн - εр;

β= -α ×Кв ± ×Кк

Віяло коректують тільки при ПЗ < 5-00 коли Фр більше або менше Фц у 1,5 рази шляхом з'єднання або роз'єднання вогню.

ΔJв=

При ПЗ ³ 5-00 віяло розривів не коректують.

3.16 Поразка цілі з пристрілюванням за допомогою РЛС типу СНАР.

Ціль повинна спостерігатися з позиції РЛС. При пристрілюванні цілей начальник станції доповідає полярні координати розривів відносно позиції станції.

При пристрілюванні цілей, координати яких визначені не самою станцією, прив'язка позиції станції повинна бути виконана на геодезичній основі або по карті не дрібніше 1:50000.

Заряд вибирають так, щоб кут падіння був не менше 20о. Під час пристрілювання цілей підривник призначають з установкою на фугасну дію, а під час стрільби на поразку відповідно характеру цілі.

Позицію станції приймають за КСП для розрахунку коефіцієнтів стрільби або визначення даних для настройки ПРК.

Порядок пристрілювання

На вирахуваних установках основній гарматі призначають один постріл. Якщо «розрив невизначений», постріл повторюють після перевірки установок для стрільби, наведення гармат та перевірки апаратури РЛС.

За отриманими відхиленнями по розриву впроваджують коректури та призначають батареї залп при віялі скупченому. За відхиленням центру залпу вводять коректури та переходять до стрільби на поразку.

Визначення коректурза допомогою ПРК, МК та ПУВ

При ПЗ < 5-00 крім того розрахунком

DД = Др – Дц, a = aр – aц

DП= – , b = – a . Кв + Кк,

Стрільбу на поразку ведуть як по не спостереженій цілі.

3.17 Поразка цілі з пристрілюванням за допомогою РЛС типу АРК.

Позиція АРК вибирається в районі ВП. За допомогою РЛС типу АРК здійснюють пристрілювання цілей, координати яких визначені цією ж станцією, а якщо прив’язка позиції станції виконана у відповідності до вимог повної підготовки – також цілей, координати яких визначені іншими засобами.

Заряд вибирають так, щоб кут падіння був не менше 20о, а польотний час не менше 15 сек.

При підготовці до стрільби начальнику РЛС передають: калібр, зразок гармати, основний напрямок стрільби, номер, координати та висоту ВП кожної батареї.

Порядок пристрілювання.

На вирахуваних установках основній гарматі призначають один постріл. Якщо доповідь начальника РЛС «Нема цілі», постріл повторюють після перевірки установок для стрільби, наведення гармат і РЛС . При доповіді “Ціль втрачена”, повторний постріл здійснюють після доповіді про готовність станції до засічки.

Після доповіді начальника РЛС «Є ціль» не змінюючи установок здійснюють другий постріл.

Отримавши від начальника станції відхилення середньої точки падіння двох снарядів від цілі за дальністю в метрах й напрямком в поділках кутоміра для даної вогневої позиції, змінюють їх знаки на протилежні, вводять отримані коректури і переходять до стрільби на поразку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты