Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


СТРІЛЬБА ПО ПОВІТРЯНИХ ЦІЛЯХ




 

183. Вогонь із зенітного кулемета по літаках і вертольотах ведуть на дальність до 2000 м, а по парашутистах, світних авіабомбах, освітлювальних мінах і снарядах – на дальність до 1000 м.

Стрільба по повітряних цілях ведеться супровідним вогнем або підводкою траси.

Наводка зенітного кулемета в ціль при веденні супровідного вогню здійснюється за допомогою коліматорного прицілу.

184. Перед відкриттям супровідного вогню проводиться безпосередня підготовка стрільби,що включає:

вибір цілі;

визначення напрямку шляхової швидкості польоту й ракурсу цілі;

визначення ракурсної швидкості цілі;

вибір кільця сітки прицілу, що відповідає величині ракурсної швидкості (мал. 13);

вибір точки візування на кільці сітки.

185. Напрямок шляхової швидкості польоту повітряної цілі визначають візуально (на око). Шляхову швидкість визначають у кілометрах у годину (у метрах у секунду) за типом літака, характером виконуваної ним задачі, а також враховуючи досвід попередніх стрільб.

186. Ракурсом цілі називається відношення видимої довжини фюзеляжу літака (вертольота) до його дійсної довжини.

Ракурс цілі визначають на око (мал. 14).

Ракурсну швидкість визначають шляхом множення шляхової швидкості цілі на ракурс, отриманий результат округляють у більшу сторону до 50 км/год (50 м/с – для ПЗУ-5).

Точку візування на кільці сітки вибирають так, щоб продовження осі фюзеляжу пройшло через перехрестя сітки прицілу. Якщо ракурс цілі дорівнює 0/4, точкою візування служить перехрестя сітки прицілу.

Приклад.Повітряна ціль (літак супротивника) пікірує справа зі шляховою швидкістю 900 км/год, курс 45.

Вибрати точку візування для стрільби по літаку супротивника.

Р і ш е н н я:

1. Ракурс цілі 1/4.

Стрільба із зенітного кулемета


2. Ракурсна швидкість цілі дорівнює 225 км/год (900 х I/4 = 225 км/год). Результат округляємо в більшу сторону й одержуємо 250 км/год.

 

Мал. 13.Значення ракурсних швидкостей

для різних кілець сітки прицілу ПЗУ-5.

 

3. Ракурсне кільце сітки прицілу (уявне) між ракурсними кільцями сітки прицілу, відповідають ракурсним швидкостям 200 км/год і 300 км/год.

4. Точка візування – середина уявлюваного ракурсного кільця, що відповідає ракурсної швидкості 250 км/год, у правій верхній чверті сітки прицілу.

187.Коректування стрільби з зенітного кулемета по висоті і напрямку здійснюють вибором нової точки візування, що відповідає величині відхилення центра групування трас від цілі (мал. 15).

188. При стрільбі з зенітного кулемета по вертольотах які знижуються (піднімаються) беруть попередження на спуск (підйом), що дорівнює 0-20, а по парашутистах – 0–10.

При стрільбі по вертольотах у положенні зависання і по світних авіабомбах, попередження не беруть, а наводять перехрестя сітки прицілу в центр цілі (у світну точку).

Коректування стрільби по висоті й напрямку проводиться виносом точки при-

цілювання у бік, протилежний відхиленню трас, на величину відхилення центра групування трас від цілі.

189. Стрільба з зенітного кулемета підводкою траси застосовується тоді, коли немає часу для визначення величини попередження на рух (політ) цілі і для здійснення наводки в ціль за допомогою коліматорного прицілу. Стріляючий відкриває вогонь, направляючи ствол кулемета трохи вперед за напрямком руху цілі, спостерігає за положенням трас куль стосовно цілі і, не припиняючи стрільби, повертає кулемет так, щоб траси проходили через ціль.

190. Залежно від характеру цілі, швидкості її руху й способу стрільби вогонь по повітряних цілях із зенітного кулемета ведуть короткими (5–7 патронів), довгими (10–15 патронів) чергами і безперервним вогнем.

Для надійного спостереження за результатами стрільби застосовуються патрони з трасуючими кулями у співвідношенні до патронів з не трасуючими кулями не менше 1:4.

191. Вогонь із зенітного кулемета по повітряних цілях відкривають, як правило, по команді командира підрозділу, в якій указуються ціль, напрямок на неї, а

Глава шоста


Мал. 14. Ракурси літака

Стрільба із зенітного кулемета


Мал. 15.Коректування стрільби по повітряним цілях виносом точки

прицілювання .при відхиленні трас за напрямком і висотою.

 

 

для стрільби супровідним вогнем і її ракурсна швидкість у кілометрах на годину.

Приклади команд на відкриття вогню по повітряних цілях:

1. Для стрільби супровідним вогнем: “По літаку, над другим орієнтиром, швидкість 400, вогонь”.

2. Для стрільби підводкою траси: “По літаку ліворуч, вогонь”.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 320; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты