Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Лекція 17. Визначення потреби в ресурсах




 

На торфопідприємствах витратиматеріально-технічних ресурсів визначаються виходячи з щорічної програми видобутку торфу і випуску торфової продукції.

Для забезпечення виконання щорічної програми видобутку фрезерного торфу визначається необхідна кількість дизельного пального та пально-мастильних матеріалів.

Визначення потреби у дизельному пальному проводиться прямим розрахунком для кожної технологічної операції з

ітоговим сумуванням.

Потреба дизпального для виконання технологічної операції протягом сезону видобутку може бути розрахована за формулою:

(17.1)

де Fрозг - розгорнута площа, га; qн- норма витрат пального, кг/га.

(17.2)

де Fн – площа нетто полів видобутку торфу, га; n - коефіцієнт повторності операцій в циклі; k - коефіцієнт повторності операцій за метеорологічними умовами (при застосуванні комплексу машин з механічним принципом збирання: для фрезерування - 1,3; для ворушіння - 1,15; для валкування - 1,1; для збирання і штабелювання - 1,0); nц - кількість циклів за сезон, циклів.

Загальна потреба у дизпальному по підприємству для видобутку фрезерного торфу дорівнює сумі потреб для виконання усіх технологічних операцій.

Потреба у пально-мастильних матеріалах приймається за нормами витрат від загальної потреби дизпального.

 

Таблиця 17.1

Норми витрат пально-мастильних матеріалів від загальної кількості дизпального

Одиниці виміру Пально-мастильні матеріали
Бензин Автол Солідол Нігрол Мастило
% 1,5 0,3 1,0 1,8 5,4

Кількість технологічного обладнання для виконання щорічної програми розраховується для кожної технологічної операції в залежності від площі полів нетто видобутку торфу і максимальної циклової продуктивності технологічного обладнання.

(17.3)

де S - валова година продуктивність машин, га/год.; t - нормативна тривалість виконання технологічної операції з видобутку торфу протягом доби,( для фрезерування,збирання, штабелювання - 16год.; для ворушіння - 8год.; для валкування - 12год.); Т – тривалість технологічного циклу видобутку фрезерного торфу, доба.

Отримане значення кількості обладнання заокруглюють до цілого більшого числа.

Кількість основного персоналу визначається за нормами обслуговування технологічного обладнання з урахуванням змінності його роботи та кількості. На машинах з видобутку фрезерного торфу працює один робітник у зміну. Крім цього на дільниці повинен бути електрозварювальник, а кількість слюсарів з ремонту обладнання визначається за нормою – один слюсар на дві збиральних машини.

Допоміжний персонал призначається з виробничої необхідності та з дотриманням чинного трудового законодавства.

Кількість адміністративно-управлінського персоналу, інженерно-технічних робітників і службовців призначається за штатним розкладом, який формується з урахуванням базових структур управління торфопідприємствами та нормами проектування торфопідприємств.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 146; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты