Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Посів насіння




Термін посіву - рання весна або пізня осінь (посів під зиму). Зазвичай, сіють у відкритий грунт в залежності від широти квітні-червні. Кращий час для закладки мавританського газону - весна, початок травня, оскільки в грунті ще достатньо вологи для активного проростання насіння. Сходи з'являються через тижнів зо два, а вже в липні газон вас порадує пишним цвітінням. Крім того, при весняному посіві всі однолітники зацвітають і встигають дати насіння, з яких вони проростуть на майбутній рік.

При роздільному посіві злакових і квітучих рослин норму висіву злакових скорочують в 2-3 рази в порівнянні з нормами висіву при створенні газону виключно з трав. Навесні найбільш сприятливі результати дає роздільний посів культур, при якому спочатку висівають змішані з перегноєм насіння квітів з подальшим мульчуванням перегноєм шаром 0.5 см. Через 7-10 днів висівають насіння злакових трав з аналогічним мульчуванням.

Посів слід проводити у вологий грунт на глибину 1-5 мм. Висівають насіння з такого розрахунку: 10 - 15 г на 1 кв. м. Після посіву грунт акуратно накочують. Для створення найбільш сприятливих умов для проростання насіння, засіяну поверхню слід укрити нетканим матеріалом. Перед посівом, для отримання рівномірних сходів слід перемішати насіння з піском в співвідношенні 1:3. Посіяне насіння потрібно поливати регулярно (не допускати пересихання грунту) і дуже акуратно, щоб не змити їх водою - інакше буде «де густо, а де пусто». Можна накрити посіви лутрасилом і виробляти полив прямо через укривний матеріал, що не дозволить розмити грунт і змити насіння, а також створить для сходів сприятливий мікроклімат.

Оскільки упаковка зазвичай містить два окремих пакета - з насінням злакових трав і окремо з насінням однорічних і багаторічних квітів, можна варіювати процес створення мавританського газону. Можна відразу змішати насіння трав та насіння квітів і рівномірно засіяти ділянку. Інший варіант - спочатку засіяти трави, а квіти сіяти потім, створюючи квітучі острівці. Причому, якщо ви вирішили здійснити посів під зиму, то насіння квітів цілком допустимо досіяти вже навесні.

Догляд за молодим газоном. До і після появи сходів і в подальшому їх розвитку дуже важливо стежити за вологістю грунту і своєчасно проводити дрібнокрапельне поливання. Поки сходи низькі проводять прополку бур'янів. У перший рік росту особливо важливо стежити, щоб швидко зростаюча трава не заважала проростати насінню квіткових. Тому й підготовку грунту, і початковий догляд за газоном мавританським краще доручати фахівцям. У вересні-жовтні, після цвітіння і дозрівання насіння, в суху погоду, проводять скошування на висоту 8-10 см від поверхні грунту.

Догляд за мавританським газоном на другий і наступні роки. Мавританський газон хороший ще тим, що немає необхідності його часто стригти (косять його, наприклад, досить рідко - кілька разів на сезон), при цьому мавританський газон повинен бути пострижений набагато вище, ніж звичайний газон. Цю процедуру досить проводити раз в сезон, коли дозріють насіння. Скошують Мавританський газон після того, як рослини розсіють своє насіння- в кінці серпня-вересні.. На наступний рік вони дадуть нові рослини, які будуть радувати вас яскравими квітами і ароматами.. Висота стрижки мавританського газону - 10 - 15 см.

Існують однорічні та багаторічні мавританські газони. Догляд за ними дещо різниться.

Взагалі, догляд за квітучою галявиною нескладний. Єдине, на що слід звернути пильну увагу - це правильне визначення часу скошування. Першу стрижку мавританського газону проводять після того, як з'явилися сходи злакових трав, але до появи перших сходів квіткових культур. Друга стрижка - після відцвітання і обсіменіння летников (вересні-жовтні). Скошування проводять на висоту 8-10 см від поверхні грунту.

Якщо на галявині висаджені цибулинні рослини, то осіннє скошування можна робити тільки після повного відмирання їх листя.

Багаторічний газон в наступні роки стрижуть до відростання багаторічників. Можна стригти кілька разів: у червні - липні, (коли відцвітуть весеннецветущіх рослини) і в кінці жовтня (якщо є осеннецветущие рослини). Необхідно дати насінню дозріти і обсипатися, на наступний рік вони проростуть, і лужок знову буде радувати око розмаїттям кольорів. Якщо ж окашівать мавританський газон до дозрівання насіння, асортимент рослин буде збіднений. З тією ж метою збереження видового складу рослин можна скошену траву залишати на кілька днів на газоні - насіння прокидаючись на землю і дадуть сходи на наступний рік.

При догляді за багаторічними газоном слід щороку підсівати насіння однорічних рослин або підсаджувати розсаду.

Надалі догляд становлять, головним чином, поливи, розпушування грунту, видалення бур'янів, комплексні підгодівлі.

На невеликих газонах і на газонах з важкодоступними місцями для цього легше використовувати кopдoві гaзoнoкocилки. Їх ще називають тpіммeрaми (від aнглійcкoгo cлoвa to trim - підpізaти, підcтpигaти). Підрізування трави триммерами здійснюється за допомогою cпeціaльнoї льоcки (кopда), яка пpивoдитьcя до обертання елeктpичним або бeнзинoвим двигуном. Частота обертання льоски настільки висока, що перетворює її в гострий ніж.

Скошену траву залишають на 3-5 днів, щоб дати насінню обсипатися, потім прибирають. Ділянка прополюють від бур'янів.

 

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 129; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты