Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Насильство




Це той випадок, коли уникнути нападу, відкуповуючись від злочинця цінностями, неможливо. Його цікавите ви, точніше, ваше тіло, а не купюри в гаманці. З їх допомогою він задовольнити свою пристрасть не зможе. Звідси необхідна більш жорстка і безкомпромісна тактика захисту. Тут не віддаси половину, щоб зберегти іншу. Тут або пан, або пропав!

Спочатку декілька профілактичних порад.

Гуляючи по місту, вибирайте найбезпечніший зі всіх можливих маршрут. Хай навіть він буде удвічі довше. Краще йти довго, ніж швидко, але в обійми злочинця.

Намагайтеся, якомога рідше ходити поодинці. Уникайте затінених і маловідвідуваних місць — запущених парків, скверів, будівництв, погано освітлених вулиць і т.п.

Довге волосся зачісуйте назад або заплітайте в косу і заправляйте під одяг. Улюблений больовий прийом насильників — схопити ваші локони, намотати на руку і потім, коли жертві діватися нікуди, диктувати свої умови. Плюс до того розпущене волосся — це для деяких типів насильників додатковий збудливий чинник. Жінок, що гладко зачесали, не помічають впритул, а таку — тільки покажи!

Носіть з собою електрошокери, сльозоточиві і т.п. засоби індивідуального захисту.

Пам'ятайте, де зберігається ваш електрошокер або балончик, не засовуйте його далеко, умійте їм правильно користуватися і у разі загрози, не замислюючись, пускайте в хід! Без попереджень, загроз і демонстрації своїх можливостей! Балончики і електрошокери по-справжньому дієві тільки при несподіваному їх використовуванні!

Не можете дозволити собі балончик — купіть свисток і прикріпіть його до зв'язки ключів.

Якщо не вдалося скористатися балончиком або електрошокером відразу, зробіть вигляд, що ви капітулювали, і, поки насильник трудиться над вашими гудзиками і застібками, непомітно дістаньте, приготуйте до роботи і пускайте в хід свою зброю.

В ситуації млявого нападу прагніть порозумітися з потенційним насильником.

Зобразіть взаємний інтерес, запропонуйте зустрітися для реалізації тих самих бажань трохи пізніше, але в більш належних умовах. Обміняйтеся телефончиками, причому у нього бажано виманити справжній, а свій дати, природно, уявний. Призначте побачення на день, на півдня, на годину пізніше.

Розкажіть про свою тяжку жіночу долю, може, це його зворушить, і він пошкодує вас.

Повідайте про невиліковні внутрішні недуги. І більше подробиць, медичних деталей, натуралізм. Це, трапляється, відохочує.

Налякайте Снідом. Тільки переконливо. З хорошим акторським надривом і упевненістю в голосі. Просто в скаргу ніхто не повірить.

Спробуйте заздалегідь повідомити злочинця, що ви чекаєте чоловіка, друга. На підтвердження своїх слів поглядайте на годинник, стукайте прикро ніжкою, озирайтеся на всі боки. А якщо вже кого-небудь побачили, кидайтеся до нього зі всіх ніг із словами: «ти де так довго був?» Потім, схопивши перехожого за руку, все поясніть.

Говорять, деякі злочинці відрізняються природною гидливістю. Такі полюють за чистенькими, доглянутими, пахнучими косметикою жінками. Спробуйте спотворити свій істинний вигляд — перекосіть обличчя, зобразіть потворну гримасу (тільки не переборщіть), розмажте туш, заїкайтеся, шепелявте. Коли справа зовсім погана, не зупиняйтеся перед штучним викликанням блювоти — непомітно суньте два пальці в рот. Та не соромтеся, справа йде про вашу честь, а можливо, життя. Звичайно, образившись на таке відношення, вас, напевно, поб'ють, але насильства ви, можливо, уникнете.

Допустимо, завдавши собі по можливості безпечної, але кривавої травми, узяти злочинця на переляк, заявивши, що тепер ви обов'язково помрете, а він буде привернутий за вбивство. Говорять, деякі лякаються і тікають.

Насильство, скоєне в квартирах, номерах готелів і інших замкнутих приміщеннях, має свою специфіку. Найголовнішу ту — що бігти нікуди. Двері закриті — ключ в руках у насильника.

Звідси дуже важливо, щоб ваші родичі і подруги знали, куди ви пішли. Опинившись в незнайомій квартирі, обійдіть її, вивчіть «місцеву топографію», тобто те, як розташовані кімнати, де вхідні двері, балкон, телефон. Які вікна виходять на вулицю, а які в двір.

Особливо ретельно вивчіть передпокій (раптом помітите, де висить запасний ключ) і конструкцію замків. Хто знає, як вам звідси доведеться йти.

Якщо вас стали «спокушати», спробуйте прикинути, як з цього негостинного будинку піти пошвидше. Тільки не силою (мужики сильніше), а більш перевіреною жіночою зброєю — хитрістю.

Зобразіть переляк з приводу упущеного на сходах золотого кільця або гаманця з грошима. Бажано з великими грошима. Можливо, вам ради такого випадку відкриють двері.

Якщо відкрили — кидайтеся до сусідніх дверей, дзвоніть в них, стукайте ногами, кричіть і ін. Чим більше ви проведете шуму, тим швидше вам прийдуть на допомогу.

Навіть якщо з сусідніх квартир ніхто не вийшов, упевнено заявляйте насильнику, що сюди вже їде викликана сусідами міліція.

Можливо, ви відразу перестанете подобатися своєму понад міру гарячому залицяльнику.

В квартирі із замкнутими дверима справа йде гірше. Але небезнадійно.

Витонченим рухом правої руки треба узяти он той табурет і з розмаху у вікно. Щоб всі стекла вщент! І табурет на вулицю! Бажано кому-небудь на голову, щоб він примчався шукати винного.

І тут же, скориставшися миттєвим замішанням, бігти на балкон. Або до того розбитого вікна, але по дорозі випадково зачепивши стільцем ще одне скло. Висунутися назовні і кричати: «Рятуйте! Вбивають!»

Якщо вас намагатимуться втягувати назад — чіпляйтеся за підвіконня, штовхайтеся, кусайтеся. Тепер, коли оголошена війна, відступати не можна. Тепер — до переможного кінця!

Коли вас стануть упрохувати припинити крик і биття стекол — не розслабляйтеся! Вимагайте дати вам ключі від вхідних дверей, а самим піти в дальню кімнату.

Але і тоді від вікна не відходите. Попросіть перехожих піднятися до дверей квартири і чекати вас там. Але краще киньте їм ключ і попросіть відкрити двері зовні.

Як тільки ви звільнитеся з полону, йдіть і дзвоніть в двері і просіть дати телефон і бути свідками замаху на вашу честь.

Але лише за умови, що цей замах мав місце бути. Тому що, якщо це лише ваша фантазія, вам доведеться тримати відповідь перед законом. Для чого треба буде пред'явити тілесні пошкодження і пошкодження одягу.

Що робити, коли дійшло до сексуальної на вас атаки.

Найнадійніше — швидкий біг в будь-яку вподобану вам сторону. В одному варіанті — в чистому вигляді. В іншому з передуючим йому ударом.

Знову-таки: удар повинен бути несподіваним, максимально травмуючий ворога і всього один — на поразку. Потім, поки насильник опам'ятовується, — відкатування убік і ривок спринту з подальшим виходом до місць потенційного скупчення людей, криками про допомогу, биттям стекол і вітрин, заплутуванням слідів або затаюванням. Це залежно від місця, часу дії, фантазії і сил.

Кожна п'ята жінка, що піддалася нападу сексуального злочинця, врятувалася завдяки активному опору, що чинить. Адже далеко не всі, хто уникнув насильства, заявили про подію в міліцію. Отже реальні цифри набагато вищі. Звідси єдиний висновок — чиніть опір. Майже у всіх випадках.

Окрім випадків озброєного насильства. Тут кричати і битися — значить ризикувати життям. Злочинець, який злякався шуму, може пустити в хід ніж або пістолет. Тут не можна дати однозначної поради. В цій ситуації вирішувати самій жінці, що для неї важливе: життя або честь. Якщо життя — треба мовчати, не дратувати злочинця і відноситися до того, що відбувається, як до долі. Якщо честь — битися смертним боєм! Але дуже коротким боєм — в один-два удари.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 96; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты