Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Силові методи самооборони




Теоретичне вивчення прийомів самооборони ще нікого не рятувало. Під час реальної бійки людина, що не має бойового досвіду, майже завжди втрачається і геть забуває, куди і як треба бити. Прийоми рукопашного бою тільки тоді виправдовують себе, коли були повторені тисячократно під час тренувань. Тоді боєць під час бою діє, узгоджуючись не з розумом, але з виробленим умовним рефлексом. Отже, якщо хочете уміти захищати себе не уявно, а по-справжньому, споруджуйте із старого одягу набитий ганчірками муляж-грушу вашого передбачуваного супротивника, в крайньому випадку, малюйте його фігуру на стіні, відзначайте три-чотири найуразливіші крапки і бийте по них руками і ногами щодня. Тільки в цьому випадку під час несподіваного нападу ви будете здатні чинити опір.

Понад усе тренування на муляжах необхідні для вироблення звички бити живу людину. Туди, куди ми бити сильно не уміємо, тому що знаємо, як це боляче. Все єство наше опирається подібним ударам, і тому в самий останній момент слабіє наша рука і завмирають розчепірені пальці перед розплющеними очима ворога. Подолати цей психологічний бар'єр можливо, лише узявши на озброєння методи навчання прийомам рукопашного бою спецпідрозділів, тобто день за днем б'ючи муляжі і тикаючи пальці в намальовані на папері, наклеєному на грушу, очі. Тоді, навіть боячись покалічити людину, ви все одно битимете в повну силу, так, як звикла ваша рука.

 

Найдоступніші неспеціалісту больові крапки, які, якщо їх вдало дістати, можуть на деякий час охолодити запал нападаючого супротивника.

 

Фаланги пальців ніг, по яких дуже зручно бити зверху каблуком взуття, а ще більш боляче — шпилькою жіночої туфельки.

Гомілка, різкий удар по якій носком або каблуком жорсткого черевика украй чутливий.

Пах. Такий удар може знешкоджувати чоловіка, що напав на вас, вже не на хвилину. Біль від подібного удару здатний вивести з ладу навіть найдосвідченішого бійця. Нормальний мужик щонайменше п'ять хвилин смирно сидітиме на землі.

Сонячне сплетення. Цей удар хороший, але вимагає певних боксерських навиків, які теоретично не виробляються.

Горло — сама незахищена частина людського тіла. Але, щоб потрапити в нього, бажано примусити супротивника задерти голову. Погляньте на дах найближчої будівлі, округляйте очі, видайте вигук здивування, може, ваш супротивник піддасться на прийом і подивиться вгору, для чого підніме підборіддя. Бийте в кадик, що відкрився, кулаком або ребром долоні. Сильний удар в горло може бути смертельним.

Дуже хворобливий удар жорстко стислим кулаком в основу носа або в перенісся. Але такі удари повинні бути добре поставлені.

Удар кулаком в скроню здатний миттєво вивести супротивника з ладу. А сильний удар — убити.

Потилиця, вірніше сказати, верхня частина шиї. Жорсткий удар кулаком або ребром долоні в основу черепа може не тільки знерухомити, але убити вашого супротивника.

Очі — найвразливіше місце. Вони не захищені ні м'язами, ні шкірою. Вони відкриті для травматичного удару. Точний випад може засліпити супротивника на години, а сильний — на все життя. Бити слід розведеними середнім і вказівним пальцями, великим пальцем або середніми кісточками пальців.

Різкий удар ребром долоні від низу до верху у верхню губу викликає сильний біль і втрату свідомості, оскільки в основі носового хряща розташовується густа мережа нервових закінчень.

Сильний з двох сторін удар складеними човником руками по вухах приводить до втрати свідомості нападаючого.

Треба сказати, що очі, губи і вуха дуже чутливі до силових дій. Про що слід пам’ятати під час ближнього бою, коли неможливо завдавати удару здалеку. Наприклад, при спробах згвалтування або задушення, коли супротивник наблизився впритул або обхватив свою жертву руками. В цьому випадку потенційно досяжні тільки очі, губи і вуха. В них і слід бити. В очі — пальцями. В губи — кулаком або захопити їх пальцями і зі всіх можливих сил рвонути вниз. Те ж саме можна виконати з вухами. Але ще краще штовхнути у вухо який-небудь гострий предмет — витягнуту з волосся шпильку, авторучку, ключ і ін. Пошкоджена барабанна перетинка охолодить запал найлютішого бандита.

Але простіше й ефективніше всього пустити в хід не пальці, а зуби, тим більше що вони на відміну від рук швидше за все будуть вільні. Ось і слід вчепитися ними у все ті ж губи, вуха і ніс. Причому так вчепитися, що хоч відкусити.

Як могутня ударна зброя можна використовувати власну потилицю. Наприклад, якщо супротивник обхватив вас ззаду. Удар вашої потилиці в чуже перенісся — дуже серйозний удар. Звичайно, якщо у вас досить духу ударити зі всієї сили. Так само головою можна ударити супротивника, що стоїть спереду.

Сміливо використовуйте підручні засоби. Витягніть складаний ніж. Бийте в обличчя гострими ключами. Вістрям парасольки. Ріжучими краями розбитої об асфальт пляшки, яку ви утримуєте за шийку. Припечіть шкіру ворога сигаретою, що горить. Або ткніть в очі вістрям авторучки. Жінки можуть з успіхом застосувати як зброю шпильку.

Яким би прийомом ви не володіли, яку б зброю ні приготували до бою, не слід виявляти своє уміння завчасно. Якщо супротивник знає, що від вас чекати, бойові навики втрачають свою значущість!

І не треба мовчати! Кричіть «Ура!», «Уб'ю!», «Міліція!» або щось більш нечленороздільне, але не менше грізне! По-перше, вас може хто-небудь почути і подзвонити в міліцію. По-друге, крик — це засіб психологічної атаки.

Якщо ви вмудрилися «упустити» вашого супротивника на землю, не чекайте, коли він підніметься, — йдіть на добивання. Подібна порада мало співвідноситься з кодексом офіцерської честі і неписаними правилами дворових дитячих бійок, де лежачого не б'ють. А вам доведеться! І саме лежачого! Поки він не встав і не уклав на місце, що звільнилося на асфальті, вас.

Тільки не треба дивитися туди, куди ви збираєтеся завдати удару! Не попереджайте його про свої наміри, якщо не хочете нарватися на контратаку. Дивіться абикуди убік.

Добивання поверженого супротивника — одне з щонайперших правил вуличної бійки і рукопашних боїв. Не давайте бандиту, що напав на вас, встати. Бийте його ногами в найуразливіші місця — в обличчя, живіт, пах. Бийте до тих пір, поки він не припинить спроб встати.

Бийте, навіть якщо ви за все своє життя не чіпали пальцем жодної людини. Тоді тим більше бийте. В подібній ситуації, як в бою — або ви, або вас.

Тільки бийте в повну силу, тому що, якщо він встане, ви на жалість вже розраховувати не зможете. Вас вже вбиватимуть. Бандити страх як не люблять, коли їм завдають болі.

Один-два з максимальною силою ударів — і швидкий відступ або добивання ворога, що не опам'ятався! Середина, тобто очікування, коли він прочумається, рівна поразці!

Бийте! Без боязні покалічити свого супротивника. Пам'ятайте, що Кримінальний кодекс дає вам право на самозахист. Аж до вбивства нападаючої сторони.

Пам'ятайте, що з погляду закону нападаюча сторона буде визнана винна, навіть якщо постраждає більше потерпілої. Навіть якщо буде покалічена.

Але тільки коли нападає! А якщо тільки загрожує, а ви відповідаєте на лайку і демонстрацію кулаків ударом, що калічить, то тоді Кримінальний кодекс захищає вже не вас, а вашу жертву. І ви з потерпілого перетворюєтеся на злочинця. Це та грань законодавства, про яку треба знати, щоб не виявитися раптом на тюремних нарах.

Громадянин має право на самозахист лише в ситуаціях, що явно загрожують його життю і життю його близьких. У всій решті випадків на м'якість закону він розраховувати не може.

Рівно як у випадках, коли як знаряддя відплати були використані не випадкова цегла, коли, складані і кухонні ножі, а заборонені законом вогнепальна і холодна зброя, а також гранати, гранатомети, отруйливі речовини.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 106; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты