Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Прибутки і витрати місцевого бюджету.




Місцеві бюджети – це фонди фінансових ресурсів, що знаходяться в розпорядженні місцевих органів самоврядування.

Прибутки місцевих бюджетів.

Для визначення суми коштів, що надійде в місцевий бюджет, необхідне чітке розмежування прибутків, що цілком будуть зараховані в загальнодержавний та місцеві бюджети в наступному році ( тобто визначення переліку закріплених прибутків), а також прибутків, що будуть розподілені між загальнодержавним та місцевими бюджетами ( відсоток відрахувань від регулюючих прибутків).

Відповідно до бюджетної класифікації, затвердженої Верховною Радою України в 1996 році (Відомості Верховної Ради N 42 1996 р. ст.. 208), місцеві органи влади можуть запроваджувати в себе на території наступні види податків і зборів:

- податок на рекламу;

- комунальний податок (1,7 грн. на місяць за кожного працюючого на підприємстві), обов’язковий для встановлення місцевою владою);

- готельний збір;

- ринковий збір ( обов’язковий для встановлення місцевою владою);

- збір за паркування автотранспорту (обов’язковий для встановлення місцевою владою);

- збір за видачу ордера на квартиру ( обов’язковий для …);

- курортний збір;

- збір за участь у бігах на іподромі;

- збір за виграш на бігах на іподромі та інші.

Місцеві податки більш стабільні в порівнянні з загальнодержавними, що постійно змінюються. Тому для місцевих бюджетів кращими є місцеві ( закріплені) податки. Регулюючі прибутки місцевих бюджетів змінюються в залежності від загальнодержавної економічної ситуації, а податки, що їх формують, можуть відрізнятися за складом і кількістю з року в рік.

 

Витрати місцевих бюджетів

Витрати місцевих бюджетів визначені законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» і містять у собі наступний перелік напрямів використання коштів:

I. Витрати на соціальний, економічний і культурний розвиток:

- на утримання житлово-комунального господарства;

- на утримання об’єктів побутового обслуговування;

- на утримання об’єктів торгівельного обслуговування;

- на утримання об’єктів громадського харчування;

- -------«-------- транспорту;

- --------«--------об’єктів зв’язку;

- -------«-------- об’єктів освіти;

- -------«--------об’єктів охорони здоров’я;

- -------«-------- закладів культури;

- ---------«------- об’єктів фізичної культури і спорту;

- фінансування соціального захисту населення ( у тому числі – виплата субсидій громадянам на оплату комунальних послуг).

Місцеві органи влади регулюють діяльність об’єктів житловокомунального господарства, побутового обслуговування, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту, зв’язку шляхом запровадження функціонування даних підприємств.

Об’єкти освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту та соціальний захист населення фінансуються за рахунок фінансових ресурсів місцевих бюджетів, що дає останнім можливість безпосереднього управління діяльністю даних об’єктів.

II. Місцеві органи влади мають право здійснювати зовнішньоекономічну діяльність і, відповідно, нести витрати по її проведенню.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты