Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Створення форм за допомогою майстра




Простим та швидким способом створення форми, пов'язаної з таблицею чи запитом, є використання Майстра форм.За допомогоюМайстраможна створювати форми на основі однієї таблиці, а також більш складні форми на основі декількох таблиць та запитів. Майстер форм розбиває процес створення форми на декілька етапів, на кожному з яких необхідно встановити потрібні параметри в кожному з діалогових вікон. Для створення нової форми за допомоглю Майстра необхідно:

1. У списку діалогового вікна New Form(Новая форма) виділити елемент Form Wizard(Мастер форм).

2. У полі зі списком, що знаходиться в нижній частині діалогового вікнаNew Form, вибрати базову таблицю або запит. З'явиться перше діалогове вікно Майстра форм (Form Wizard ).

3.

 
 

Використовуючи список Avialable Fields(Доступные поля), в якому відображаються всі поля вибраної таблиці, сформувати поля форми. Щоб помістити на формі тільки деякі поля, необхідно виділити кожне з цих полів та натиснути на кнопку >. Виділене поле переміститься із списку Avialable Fields у список Selected Fields(Выбранные поля). Щоб помістити на формі всі поля з вибраної таблиці, потрібно натиснути на кнопку >>.

Для переходу до кожного наступного діалогового вікна Майстра форм необхідно натиснути на клавішу Next(Далее).

4. У другому діалоговому вікні Майстра форм потрібно вибрати вид форми. Access пропонує форми такого виду:

· Columnar(в один столбец)форма, в якій поля розміщаються в один стовбець;

· Datasheet(ленточный)–форма, що відображає дані у вигляді таблиці;

· Tabular(табличный) –форма, що відображає дані у вигляді аналогічно табличному, але на якій можна змінювати параметри форматування елементів управління.

· Justsified(выровненный)форма, в якій всі поля запису розміщаються на одній сторінці.

 
 

Після вибору відповідного режиму відображення даних та натиснення на клавішу Nextз'являється наступне діалогове вікно Майстра форм. Третє діалогове вікно майстра форм призначене для вибору стиля оформлення нової форми. Майстер пропонує декілька стандартних стилів оформлення.

 

5. В останньому діалоговому вікні Майстра форм необхідно вказати назву форми. В полі вводу цього діалогового вікна потрібно ввести назву форми, яка за замовчуванням співпадає з назвою базової таблиці чи запиту.

 
 

Щоб відобразити створену за допомогою Майстра форму в режимі форми (режим перегляду та введення даних), необхідно в діалоговому вікні Form Wizard вибрати перемикачOpen the form to view or enter information(Открыть форму для просмотра и ввода данных). Якщо вибрати перемикач Modify the form's design(Изменить макет формы), то створена форма буде відкрита в режимі конструктора.

Для виводу довідкової інформації під час створення форми необхідно активізувати проапорець Display Help on working with the form?(Вывести справку по работе с формой?). Після натиснення кнопки Finish(Готово) стоворена форма відкриється в заданому режимі.

Під час створення форм слід звернути увагу на наступне. Якщо для деякого поля базової таблиці чи запиту задана властивості Caption(Подпись),то на формі відображається не назва відповідного поля, а напис. Зміну напису на формі можна здійснити в режимі Конструктора.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты