Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вимоги до стану машин, підлягаючих постановці на зберігання




Машини, підлягаючі зберіганню, повинні бути придатні до бойового застосування (використання), полагоджені, укомплектовані належним обладнанням і ЗІП, мати незнижений ресурс, не менше установленого наказом Міністра оборони України, заправлені пальним і мастильними матеріалами, спеціальними рідинами, очищені від грязі, пилу, продуктів корозії і пофарбовані в установлений колір.

Агрегати, вузли, механізми машин, які належить пломбувати на заводах промисловості, бронетанкових ремонтних заводах, а також при утриманні на зберіганні, повинні бути опломбовані.

На випадок порушення заводського пломбування, після проведеного розслідування, пломби відновлюються пломбіром частини, робиться відмітка в формулярі машини (розділ «Особливі відмітки»), засвідчена заступником командира з озброєння (головним інженером).

Озброєння повинно бути вивірено і пристрілено, на кожній машині повинні бути контрольно-вивірочні мішені. Вихідні параметри системи керування вогнем (СКВ) і комплексу керування озброєнням (К.К.О) повинні бути перевірені при допомозі контрольно-вимірювальної апаратури, відрегульовані і відповідати технічним вимогам.

Порядок утримання танкових кулеметів та бойового комплекту машин довгочасного і короткочасного зберігання визначається особливими вказівками.

Засоби зв'язку повинні мати технічні характеристики, які відповідають установленим нормам, і утримуватися у машинах на своїх штатних місцях. Радіостанції повинні бути настроєні на задану частоту.

Шоломофони у машинах короткочасного та довгочасного зберігання повинні знаходитися на своїх штатних місцях.

Не розташовані в машинах танкові шоломофони зберігаються на складі бронетанкового майна.

Прилади колективного захисту (системи ПАЗ, ППО) повинні мати параметри, які відповідають вимогам технічних описів і інструкцій з експлуатації.

Під час зберігання машини клапани системи ПАЗ повинні бути закриті, патрони ППО установлені на своє місце.

Балони ППО і вогнегасники повинні бути повністю заряджені, пройти переогляд та мати запас строку до чергового переогляду не менше одного року. Переогляд проводиться один раз у 5 років.

Навігаційна апаратура повинна утримуватися на зберіганні з перевіреною широтною балансировкою гіроскопів.

Системи змащування і живлення паливом силових установок, агрегатів трансмісії та ходової частини на БТОТ короткочасного зберігання повинні утримуватися повністю заправленими.

Система охолодження на машинах короткочасного зберігання утримується заправленою:

літом (при установленій температурі навколишнього повітря + 5°С і більше)—водою з трикомпонентною присадкою.

зимою—низькозамерзаючою охолоджувальною рідиною (марка «40» або «65»).

На зразках БТОТ довгочасного зберігання системи живлення і охолодження повністю заправлені. Пробки (кришки) пломбуються і на них закріплюють бірки з вказівками найменування палива (охолоджувальної рідини), дати вироблення, заправлення та строки освіження. Якщо системи живлення і охолодження не заправляються паливом і низькозамерзаючою охолоджувальною рідиною, то вони промиваються і консервуються відповідно до вимог цього Керівництва по зберіганню БТОТ.

Для машин довгочасного зберігання з законсервованими системами охолодження повинні бути створені запаси низькозамерзаючої рідини, тари і пристроїв для швидкого заправлення цієї рідини в систему охолодження.

Перелік видів палива, масел, мастил і спеціальних рідин, застосованих на машинах кожної марки при постановці на короткочасне і довгочасне зберігання, визначається діючими наказами, директивами і експлуатаційною документацією.

На машинах короткочасного зберігання застосовуються всесезонні або сезонні сорта паливно-мастильних матеріалів (ПММ) і спеціальних рідин (в літньому періоді експлуатації—літні, в зимовому—зимові або всесезонні).

На машинах довгочасного зберігання застосовуються тільки всесезонні або зимові сорта основних марок ПММ свіжого вироблення, з моменту виготовлення яких пройшло не більше 1 року, при цьому контрольні аналізи повинні бути виконані не пізніше 6 місяців до заправки їх в машини.

Застосування дублюючих (резервних) марок ПММ на машинах довгочасного зберігання не допускається.

Показники якості всіх марок ПММ і спеціальних рідин, які застосовуються на машинах короткочасного і довгочасного зберігання, повинні відповідати вимогам стандартів і технічних умов. Вони зазначаються в паспортах (дублікатах паспортів), які видають служби постачання пальним на кожний вид ПММ. Паспорта або їх дублікати зберігаються в службі ПММ військової частини, а їх копії—в кожному журналі машини, які утримуються на довгочасному зберіганні протягом усього строку знаходження ПММ на машині.

Контроль якості ПММ, заправлених у машини, а також їх заміна здійснюється за порядком і строками, встановленими інструкціями з контролю якості палива.

Заміна палива, масел, мастил і спеціальних рідин проводиться в залежності від закінчення строків їх зберігання або вироблення ними установлених строків. Якщо при обслуговуванні, перевірках (оглядах) машин у паливі, маслах і спеціальних рідинах будуть виявлені механічні домішки, вода і таке інше (розрідження, розшарування), то вони негайно замінюються, з обов'язковою промивкою систем, агрегатів вузлів.

Стартерні акумуляторні батареї (АБ) зразків БТОТ короткочасного зберігання утримуються приведеними у робочий стан і встановлені на машинах або по рішенню командуючих видів Збройних Сил, військами воєнних округів у спеціальних приміщеннях, забезпечуючих їх збереження і обслуговування.

Стартерні АБ зразків БТОТ довгочасного зберігання утримуються у сухому вигляді і зберігаються з запасом електроліти у спеціально обладнаних приміщеннях, забезпечуючих їх приведення у робочий стан в установлені строки.

АБ з машин, поставлених на довгочасне зберігання після їх використання, утримуються приведеними у робочий стан до їх списання (заміни установленим порядком).

На зразках БТОТ довгочасного зберігання запасні частини, інструмент і приладдя установлені на штатні місця, ящики (сумки) з ЗІП опломбовані.

По рішенню Командуючих видів Збройних Сил, в залежності від умов зберігання і часу приведення в бойову готовність частин, ЗІП із зразків БТОТ можна зберігати на складі військової частини. При цьому ЗІП повинен бути підготовлений до швидкої видачі (вивозу), розкладений в штатних ящиках за зразками і повинен мати чітке маркірування належності до зразку—стелажі, ящики, групи ящиків пронумеровані за номерами зразків.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 103; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты