Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


КОРОТКОЧАСНЕ ЗБЕРІГАННЯ




Короткочасному зберіганню підлягають машини бойової та стройової груп, які не будуть використовуватися більше одного місяця.

Машини на короткочасному зберіганні утримуються укомплектованими знімним обладнанням, ЗІПом та табельним майном. Акумуляторні батареї при температурі мінус 30°С і нижче необхідно знімати з машин і зберігати в приміщенні з плюсовою температурою.

Гусеничні машини, підготовлені до зберігання, утримуються у сховищах, під навісами або на відкритих площадках з бетонною підлогою. При відсутності бетонної підлоги машини установлюються на дерев'яні або бетонні лежні. Довжина лежнів повинна бути на 1 м більша опорної поверхні гусениці, а по ширині лежні повинні бути рівними або більшими її ширини.

Машини зі змінним кліренсом та гідропневматичною підвіскою зберігаються на мінімальному кліренсі з вивішеним на брусах корпусом, розвантаженою підвіскою та кривошипами направляючих коліс (гусениці ослаблені).

Колісні машини утримуються на зберіганні у сховищах (на відкритих площадках) з бетонною підлогою. Машини, які планується зберігати більше 6 місяців, вивішуються на підставки.

Обсяг робіт по підготовці машин до короткочасного зберігання визначається окремо для машин, які були в експлуатації, і машин, що одержані ззаводів промисловості або капітального ремонту.

При підготовці до короткочасного зберігання машин, які були в експлуатації, необхідно виконати роботи чергового технічного обслуговування ТО-1 або ТО-2, які передбачені технічними описами та інструкціями з експлуатації відповідної марки машин, і роботи по консервації окремих агрегатів і приладів.

При підготовці до короткочасного зберігання машин, які одержані з заводів промисловості або капітального ремонту, необхідно виконати роботи в обсязі ТО-1, при цьому вилучаються роботи по промивці паливних та масляних фільтрів систем силової установки і трансмісії.

На нових машинах—після п'яти років, на капітально відремонтованих—після трьох років і на машинах, які були в експлуатації, один раз на рік перевіряється герметичність системи охолодження. Один раз у п'ять років промивається система охолодження від накипу і шлаку.

Перевірити стан і регулювання пароповітряного клапана пробки заправочної горловини системи охолодження. Дефектні прокладки замінити (перевіряти один раз на рік при підготовці до зимової експлуатації).

Строки заміни масел, мастил, спеціальних рідин, обслуговування фільтрів, визначаються технічними описами та інструкціями з експлуатації машин відповідної марки.

Після закінчення робіт по технічному обслуговуванню машин консервуються їх двигуни, паливні насоси.

Тривалість роботи двигунів при підготовці машин до короткочасного зберігання повинна бути не більше:

—для дизельних та газотурбінних двигунів гусеничних машин літом до 100хв., зимою до 120хв.;

—для дизельних та карбюраторних двигунів колісних машин літом 30хв., зимою до 60хв.

У процесі короткочасного зберігання машини підлягають комплексному технічному обслуговуванню.

Знімання машин з короткочасного зберігання по тривозі та приведення в готовність до бойового використання здійснюється в два етапи.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 134; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты