Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Послідовність виконання робіт по підготовці машин до зберігання




Роботи по постановці машин на зберігання виконуються в такому порядку:

—перевірка працездатності машини з заміром параметрів систем, вузлів, агрегатів. При необхідності, стан окремих систем і агрегатів можна перевірити пробігом:

для гусеничних машин—до 15 км;

для колісних машин—до 50км;

—ліквідування виявлених несправностей на машинах;

—виконання номерних видів технічного обслуговування ТО-1 або ТО-2;

—у залежності від установлених строків зберігання або напрацювання проводиться заміна паливно-мастильних матеріалів (ПММ) і спеціальних рідин, пофарбування агрегатів, вузлів і їх консервація в об'ємі, установленому Керівництвом по зберіганню бронетанкового озброєння і техніки.;

—оформлення документації.

При підготовці до зберігання БТОТ, одержаних з заводів промисловості або капітального ремонту, необхідно виконати роботи в об'ємі ТО-1, а також роботи, указані в інструкції з експлуатації кожної марки машини. Роботи по перевірці та дозаправленню мастил у агрегатах і механізмах не проводяться.

Види комплексного технічного обслуговування при постановці машин на короткочасне і довгочасне зберігання установлюють в залежності від напрацювання ресурсу і умов використання, а також відповідно до вимог наказів і інструкцій з експлуатації машин кожної марки.

Постановка машин на короткочасне зберігання проводиться екіпажами, закріпленими за ними, з залученням сил і засобів підрозділів ремонту, обслуговування та зберігання частини (з'єднання).

Постановка машин на довгочасне зберігання проводиться силами і засобами частини та військовозобов'язаними, призваними на учбові збори для обслуговування озброєння і техніки.

Для виконання складних робіт (перевірка систем керування вогнем, комплексу керованого озброєння, засобів зв'язку, електрообладнання, системи колективного захисту (СКЗ), приладів інфрачервоної (14)—техніки і т. ін.), а також робіт, для виконання яких потрібне спеціальне обладнання, створюються бригади спеціалістів ремонтних органів частини, з'єднання, об'єднання. Ці роботи можуть виконуватися безпосередньо на машинах або на спеціально обладнаних постах.

Постановка машин на довгочасне зберігання після їх використання може здійснюватися в два етапи.

На першому етапі машини приводяться в справний стан, виконується технічне обслуговування № 2 (ТО-2) у повному обсязі, а також проводиться заправка належними сортами ПММ і спеціальних рідин до установлених норм, консервація двигуна і озброєння.

Ці роботи проводяться силами штатного особового складу та військовозобов'язаними, призваними на перевірочні відмобілізування або учбові збори.

На другому етапі виконується решта робіт по підготовці машин до довгочасного зберігання, проводиться їх герметизація силами штатного особового складу і військовозобов'язаними, призваними на учбові збори для обслуговування озброєння та техніки.

В період постановки машин на зберігання забороняється залучати особовий склад, який приймає участь в постановці машин на зберігання, на інші заходи, не пов'язані з роботами на машинах.

Роботами по постановці машин на зберігання керують командири з'єднань і частин. Підготовкою до зберігання озброєння, засобів зв'язку, хімічного, інженерного, медичного обладнання і майна, а також забезпеченням запасними частинами, матеріалами і ПММ керують відповідні начальники родів військ і служб.

Стан машин, підготовлених до довгочасного і короткочасного зберігання, обсяг і якість виконаних на них робіт перевіряється комісією, до складу якої включаються начальники служб і заступники командирів підрозділів з озброєння. По результатам перевірок машин оформляється акт, який затверджується командиром частини. Комісія розпочинає свою роботу після доповіді рапортом командира батальйону (окремої роти) командиру частини про виконання усіх робіт по підготовці машин до зберігання.

Командири частин, командири з'єднань і їх заступники з озброєння, начальники служб перевіряють на вибір якість підготовки машин до зберігання.

Після перевірки машин комісією частини і усунення виявлених недоліків командир частини дає дозвіл на герметизацію машин довгочасного зберігання.

По закінченні усіх робіт, на основі акта комісії, віддається наказ про постановку машин на зберігання. В наказі вказуються марки і номери машин, які будуть поставлені на той або інший вид зберігання, а також висновки по результатах виконаних робіт.

Обсяг виконаних робіт по підготовці машин до короткочасного зберігання записується у формуляр машини (розділ VII та XII). Для машин довгочасного зберігання обсяг виконаних робіт записується у журнал машини, яка знаходиться на довгочасному зберіганні.

Такий журнал повинен вестись на кожну машину. В цьому журналі ураховуються роботи по обслуговуванню машини в процесі зберігання, а після знімання її з довгочасного зберігання запис про виконання ТО-2з з переконсервацією та контрольним пробігом і РТО переноситься у формуляр.

Відповідальність за ведення журналу несе заступник командира батальйону (начальник відділу) з озброєння (старший інженер відділу). Журнал зберігається в підрозділі протягом всього строку зберігання машини і являється документом суворої звітності.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 122; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты