Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Запалювальні речовини, що містять окислювач




Речовини даного типу виготовляються з таким розрахунком, щоб кисню, що знаходиться в окислювачі, було досить для повного згоряння усього пального. Підбор компонентів цих сумішей здійснюється, крім того, так, щоб теплове поширення полум'я не могло перейти в детонацію (підпалювання наступних шарів речовини ударною хвилею, що поширюється,). Детонація, як відомо, відбувається при розкладанні вибухових речовин і виділенні такої кількості кисню, що досить для окислювання інших компонентів вибухової речовини.

До запалювальних речовин цієї групи відносяться терміт і металеві запалювальні суміші, у яких як окислювач використовуються киснеутримуючи солі, які легко розкладаються при високій температурі .

Терміт. Термітами називаються механічні суміші тонкоподрібнених порошків одного металу й окисла іншого металу.

В основі процесу одержання високої температури при взаємодії металу й окисла лежить відкритий у 1859 р. Бекетовим метод відновлення окислів металів за допомогою алюмінію:

ккал.

Для підпалу терміту необхідна температура порядку 1200°, тому його не можна підпалити полум'ям сірника, свічі, органічних рідин що горять і навіть вогнепроводним шнуром. Для запалення терміту може бути використана палаюча стрічка магнію; у боєприпасах терміт підпалюється так називаними запальними сумішами. Прикладом може служити запальна суміш термітно-сегментних запалювальних снарядів, що складається з запалювача (нітрат калію – 81%, магній – 3% і бакеліт – 16%), перехідної суміші [нітрат барію – 25%, бакеліт – 10%, алюміній (порошок) – 15%, терміт – 60%] і проміжної суміші (перехідна суміш – 40%, терміт – 60%).

Терміт, що запалився, горить сліпуче білим полум'ям, плавиться й утворює розпечений шлак (до 40%) і розплавлене залізо (до 60%). При цьому розвивається температура до 2000–3500(, що забезпечує запалювання різних матеріалів і предметів, а також оплавлення металевих частин бойової техніки, розтріскування бетону і цегли. Температура горіння терміту настільки висока, що забезпечує навіть пропалювання легкої броні.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты