Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організаційна стадія контрольно-ревізійного процесу та її характеристика




Організаційна стадія включає в себе вибір об’єкта ревізії та її організаційно-методичну підготовку.

Організаційна стадія контрольно-ревізійного процесу передбачає проведення необхідної підготовчої роботи для надання контролю необхідного системного характеру, вирішення питань інформаційного забезпечення та координації дій контролюючих.

Організаційно-методична підготовка перевірки починається з вивчення стану економіки об’єктів контролю. Ревізійна бригада до виїзду на об’єкт контролю вивчає:

1. виробничо-фінансові плани та рівень їх виконання за ревізований період;

2. річну і періодичну бухгалтерську та статистичну звітність;

3. акти попередніх ревізій та рішення по них;

4. документи тематичних перевірок та обстежень;

5. фінансовий стан підприємства;

6. рівень збереження власності;

7. зауваження фінансових контрольних та провірених установ;

8. службові листи тощо.

Підготовча робота також включає загальне вивчення стану обліку, функціональних обов’язків структурних підрозділів і посадових осіб; закріплення загального методичного керівництва організацією контролю на підприємстві; узгодження кандидатур для включення до складу ревізійної комісії (групи); встановлення об’єктів контролю; визначення оптимальної системи контрольних показників; впорядкування та закріплення інформаційної бази; розробка методики контролю з чітким встановленням найбільш ефективних прийомів і методів контролю.

На підставі вивчення економіки підприємства, яке ревізують, керівник ревізійної бригади розробляє програму ревізії. Її затверджує керівник органу управління, що призначає ревізію. В програмі зазначають об’єкти контролю, зміст, послідовність перевірки, періоди для вибіркового і суцільного контролю тощо.

Вказані питання виконуються також при розробці плану – графіка ревізії. Він передбачає встановлення строку перевірки кожного об’єкта, виконавців, виходячи із загального строку проведення ревізії.

Якщо проводиться ревізія великого об’єднання, концерну, то затрати часу доцільно розрахувати за допомогою суттєвого графіка. Ним передбачається паралельне виконання різних контрольно-ревізійних процедур з тим, щоб завершити весь контрольно-ревізійний процес у запланований строк.

Завершується організаційно-методична підготовка ревізії складанням робочого плану ревізора. В ньому кожний виконавець по виділеному йому керівниками бригади об’єкті у строк завершення ревізії планує проміжні інтервали часу і елементи виконуваних робіт.

На підприємство, що підлягає ревізії, кожний ревізор відкриває Журнал ревізора з групування і систематизації результатів ревізії в розділі питань, які необхідні для складання акту ревізії відповідно до її проведення. Така структура журналу дозволяє заносити виявлення ревізією факти безпосередньо у відповідний розділ акту ревізії.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты