Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПИТАННЯ ДЛЯ КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ. 1. Які основні національні інтереси України?




1. Які основні національні інтереси України?

2. Які основні національні інтереси України у зовнішньополітичній сфері?

3. Які основні завдання політики національної безпеки у внутрішній сфері?

ЗАВДАННЯ:

Завдання 1.Проаналізуйте основні пріоритети національних інтересів України.

Завдання 2. Дослідіть основні напрями державної політики з питань національної безпеки України у зовнішньополітичній сфері.

Завдання 3. Визначте основні напрями державної політики з питань національної безпеки України у внутрішньополітичній сфері.

 

Задача 1. Панас з метою перешкодити проведенню передвиборної кампанії кандидатом в народні депутати України Жанною під час її зустрічі з виборцями кинув осколочну гранату в напрямку трибуни, з якої виступала кандидат в депутати. Граната не вибухнула, однак влучила в Жанну і заподіяла їй тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Питання 1. Визначте, які національні інтереси ставляться під загрозу внаслідок дій Панаса?

Питання 2. Дайте кримінально-правову оцінку діянням Панаса.

 

Задача 2. Степан, будучи головою обласної ради, ініціював внесення до порядку денного та поставив на голосування питання «Про вихід області зі складу України» де передбачалось її приєднання до однієї із сусідніх держав. У своєму виступі на засіданні ради він обґрунтував «вигідність» такого кроку для мешканців області. Однак за відсутності необхідної більшості голосів, рішення не було прийнято.

Питання 1. Яким національним інтересам завдається шкода діями правопорушників?

Питання 2. Які фактори сприяють створенню загроз територіальній цілостності України?

 

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА

Нормативно-правові акти

1. Конституція України. Прийнята на п’ятій сесії Верховної ради України 28 червня 1996 р. – К., 1996.

2. Про основи національної безпеки: Закон України від 19 червня 2003 р. // Відомості Верховної Ради. – 2003. – № 39.

3. Стратегія національної безпеки України «Україна у світі, що змінюється»: затверджена Указом Президента України від 12 лютого 2007 р. // Офіційний вісник України від 23 липня 2007 р. – 2007. – № 11.

Базова

4. Ліпкан В.А. Теорія національної безпеки: підручник. – К.: КНТ, 2009. – 631 с.

5. Ліпкан В.А. Теоретичні основи та елементи національної безпеки України: Монографія. — К.: Текст, 2003. — 600 с.

6. Ліпкан В.А. Національна і міжнародна безпека у визначеннях та поняттях: слов. / В.А. Ліпкан, О.С. Ліпкан. – 2-ге вид., допов. і переробл. – К.: Текст, 2008. – 398 с.

7. Національна безпека України: нормат.-прав. акти / Я.Й. Малик, О.І. Береза, М.Ф. Криштанович. – Л.: ЛРІДУ НАДУ, 2010. – 554 с.

8. Новицький Г.В. Теоретико-правові основи забезпечення національної безпеки України: моногр. / Г.В. Новицький. – К.: Інтертехнологія, 2008. – 496 с.

9. Ситник Г.П. Національна безпека України: теорія і практика: моногр. / Г.П. Ситник, В.М. Олуйко, М.П. Вавринчук; за заг. ред. Г.П. Ситника. – Хмельницький; К.: Кондор, 2007. – 616 с.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты