Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Разработать концепцию системы интернет-




маркетинга: определение, группа целей, подходы, инструменты, преимущества.

Новий напрям в сучасній концепції маркетингу як ме- тодології організації маркетингу в гіпермедійному се- редовищі Інтернету отримала назва інтернет- маркетингу, або електронного маркетингу.

 

Визначення інтернет-маркетингу приведене у Вікипе- дії: «Інтернет-маркетинг (англ. internet marketing) – це практика використання всіх аспектів реклами в Інтер- неті для отримання відгуку від аудиторії; практика, яка включає як творчі, так і технічні аспекти роботи в мережі Інтернет, зокрема – дизайн, розробку, рекламу і маркетинг».

 

Цілі інтернет-маркетингу можна умовно розділити на дві групи.

 

Перша – збільшення продажів, робота з найбільш за- цікавленим сегментом цільової аудиторії, представ- ники якої можуть стати клієнтами підприємства най- ближчим часом.

 

Друга – формування попиту, залучення уваги цільовій аудиторії до діяльності підприємства і його товарів / послуг.

 

Існує два підходи до інтернет-маркетингу.


 

Перший – як до додаткового засобу в маркетинго- вому арсеналі підприємства. Це web-сайт підприємст- ва без ведення бізнес-операцій. Розміщувана на сайті інформація повинна носити маркетинговий характер. Завдяки розвиненій функціональності сайт сприяє по- яві нових клієнтів. Це відбувається шляхом інформу- вання, підвищення обізнаності відвідувачів сайту. Сайт розглядається як рентабельний засіб збільшення популярності продукції, підвищення іміджу підпри- ємства, його присутності на світовому ринку і як но- вий канал для комунікацій з клієнтами, постачальни- ками, партнерами по бізнесу. Сайт – це головний ди- намічний інструмент маркетингу підприємства.

 

Другий – як до засобу організації віртуального бізне- су, тобто використання Інтернет як основа незалежно- го, прибуткового підприємства, яке існує тільки в Ін- тернет, продає специфічний товар (спеціалізованого асортименту) по всьому світу і надає клієнтам еконо- мічні вигоди, які конкуренти надати не можуть.

 

Інструменти інтернет-маркетингу – це досить гнучкі і надійні онлайнові системи і сервіси, перевірені часом, без яких неможливе просування товарів і послуг в ме- режі Інтернет. Ці інструменти дозволяють вести діа- лог і встановлювати довірчі відносини між продавцем і покупцем, підприємцем і його клієнтами, партнера- ми. До таких інструментів відносяться:


 

- пошукова оптимізація сайту;

 

- контекстна реклама;

 

- медійна реклама;

 

- Інтернет-PR (Public relations);

 

- вірусний маркетинг.

 

Отже, переваги інтернет-маркетингу полягають в на- ступному.

 

По-перше, ключова роль переходить від виробників до споживачів. Найбільша цінність для бізнесу – за- воювати увагу і лояльність покупців. А встановлення взаємин з ними – це головний капітал будь-якого під- приємства.

 

По-друге, глобалізація бізнес-діяльності і зниження транзакцій них витрат, пов'язаних з налагодженням і підтримкою взаємин.

 

По-третє, персоналізація взаємин і перехід до прямого маркетингу «один – одному» замість масового марке- тингу. При масовому маркетингу покупець усередне- ний, анонімний; звернення до нього одностороннє. Прямий інтернет-маркетинг – це інтерактивний мар- кетинг із зворотним зв'язком, орієнтований на індиві- дуальні вимоги споживачів.


 

Разработать функциональность корпоративного web-сайта: функциональная платформа, группы поддерживаемых бизнес-процесов, целевая ауди- тория, реализация принципа клиентоориентио- ованности, технология реализации механизма об-


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 43; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты