Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Ратной связи.




 

 

Функціональна платформа – це движок сайту, який прискорює і автоматизує бізнес-процеси завдяки без- межним можливостям Інтернету.

 

Движок сайту – це закриті для сторонніх канали ко- мунікацій: між співробітниками підприємства, між співробітниками і постачальниками, партнерами по бізнесу та ін. Це моментальне віддзеркалення будь- яких змін в прайс-листах, на складах. Це автоматич- ний моніторинг конкурентів і інструмент для керівни- ка по віддаленому онлайн-контролю за всіма аспекта- ми бізнес-діяльності.

 

Характеристика груп бізнес-процесів, підтримуваних корпоративним web-сайтом, представлена в табл.

 

Характеристика груп бізнес-процесів, підтримува- них корпоративним web-сайтом

 


Група бізнес- процесів


Характеристика бізнес-процесів


 

1. Стратегіч- ний розвиток бізнесу 1.1 Позиціонування підприємства, портфеля брендів і продуктів.   1.2 Надання базової інформації про бі- знес.   1.3 Робота з бізнес-партнерами.
2. Маркетинг 2.1 Надання первинної маркетингової інформації про підприємство, продук- цію, клієнтів.   2.2 Надання інформації для електрон- них друкарських систем.   2.3 Просування і використання банер- ної, контекстної реклами.   2.4 Участь у форумах, соціальних ме- режах, співтовариствах і так далі
3. Продажі 3.1 Прямий продаж продукції через ін- тернет-магазин і електронні каталоги   3.2 Оформлення заявок і відправлення запитів через web-форми.
4. Клієнтсь- кий сервіс 4.1 Формування каналу зворотного зв'язку з клієнтами.   4.2 On-line підтримка клієнтів (на- вчання, консультування)

 

5. Бізнес- аналітика 5.1 Збір аналітичної інформації за до- помогою опитів і анкетування на сайті.   5.2 Вивчення особливостей поведінки споживачів, їх смаків і переваг.
6. Управління персоналом 6.1 Проведення первинного анкету- вання і тестування кандидатів на вака- нтні посади.   6.2 Формування і підтримка позитив- ного іміджу на ринку праці.   6.3 Формування співтовариств з числа колишніх співробітників підприємст- ва.
7. Управління іфнансами 7.1 Оптимізація документарного офо- рмлення операцій, скорочення циклу продажів.   7.2 Отримання доходів від розміщення на сайті реклами сторонніх організа- цій.   7.3 Скорочення операційних і адмініс- тративних витрат.
8. Управління інфраструк- турою і підт- римуючими 8.1 Оптимізація документообігу.   8.2 Формування «віртуального офісу», інтегрованого з мобільними засобами

 

процесами зв'язку.
9. Управління виробницт- вом 9.1 Отримання інформації безпосеред- ньо від клієнтів для створення «касто- мізованих» продуктів, максимально адаптованих під індивідуальні потре- би.

Аналізуючи інформацію наведеної таблиці, можна го-

ворити про сайт як про бізнес-продукт. Він повинен заробляти гроші, приносити дохід.

 

Цільові аудиторії – це групи користувачів (відвідува- чів) сайту, що є критично важливими для бізнесу: клі- єнти, бізнес-партнери, інвестори, ЗМІ, конкуренти, акціонери, претенденти на вакансії, співробітники. На них орієнтується сайт. Виявлення і постійний моніто- ринг цільової аудиторії – одне з ключових завдань маркетингу. Кожній цільовій аудиторії відповідає свій список цілей. Як цілі можуть бути: вибір і замовлення товару, отримання консультації, відправка претензії, пошук контактної інформації і так далі.

 

В цілях оперативної взаємодії підприємства з цільо- вою аудиторією використовується механізм зворотно- го зв'язку, що включає анкетування, опити, форуми, гостьові книги, розсилки новин і ін.

 

Важливим є те, що за допомогою механізму зворотно- го зв'язку підприємство отримує на сайті коментарі і


 

відгуки від реальних і потенційних клієнтів. Отри- мана інформація допомагає більш глибоко зрозуміти потреби відвідувачів, поліпшити якість товарів, зро- бити відповідні коректування в зміст сайту.

 

На основі отриманої інформації створюється база да- них по активних відвідувачах, що включає контактну інформацію, інформацію про їх інтереси, переваги, затребуваність конкретних сторінок сайту і ін. Ця ін- формація із створеної бази даних ефективно викорис- товується для подальшого інформування відвідувачів про акції, що проводяться, про нові товари тощо.

 

Інструментами зворотного зв'язку є запити інформа- ції, інтерактивні web-форми для замовлень, опитів, повідомлень, голосувань, збору думок, питань / від- повідей, відгуків.

 

На основі аналізу інформації форм зворотного зв'язку сайт можна зробити краще: адже ніхто інший не оці- нить його роботу більш повно і неупереджено, як ря- довий відвідувач. Крім того, відвідувач починає себе відчувати корисним, потрібним, особливо коли його думка враховується. Відвідувачі самі починають рек- ламувати web-ресурс серед друзів, знайомих, заноси- ти на нього посилання в соціальні закладки і блоги. Це сприяє нарощуванню кількості посилань на сайт і, зрештою, впливає на основні показники сайту.


 

Разработать концепцию создания Базы Знаний в МИС: определение, цельназначение, составные компоненты, схема разработки содержимо-


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 39; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты