Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організування




Фактична організаційна структура управління ТОВ «TRANS» наведена на рис. З, а раціональна, яка відображає напрямки реорганізації у зв’язку із розширенням видів діяльності, та яка створює можливості для досягнення установлених цілей, наведена на рис. 4. Характеристику працівників організації відповідно до фактичної та раціональної структур управління розкрито у табл. 5.

Директор  
Заступник начальника відділу виробництва
y CD2jEutLJWEIYSo59+2ARvm1m9DS7uhmowLFuefdrM5UbjQXSZJxo0ZLFwY14W7A9utwMhJe3var i4jZ6jt/aHZxKXR89VrK25v49AgsYAx/MPzqkzrU5NS4k+0805TTfEOoBCFSYATkohDAGhrcZ8Dr iv//oP4BAAD//wMAUEsBAi0AFAAGAAgAAAAhALaDOJL+AAAA4QEAABMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AFtDb250ZW50X1R5cGVzXS54bWxQSwECLQAUAAYACAAAACEAOP0h/9YAAACUAQAACwAAAAAAAAAA AAAAAAAvAQAAX3JlbHMvLnJlbHNQSwECLQAUAAYACAAAACEAjiJwyf8BAAAGBAAADgAAAAAAAAAA AAAAAAAuAgAAZHJzL2Uyb0RvYy54bWxQSwECLQAUAAYACAAAACEA7uQRnt4AAAAJAQAADwAAAAAA AAAAAAAAAABZBAAAZHJzL2Rvd25yZXYueG1sUEsFBgAAAAAEAAQA8wAAAGQFAAAAAA== " strokecolor="black [3040]">
Відділ заробітної плати та праці
Заступник начальник апланово-економічного відділу
Секретар – референт
Юрисконсульт
Бухгалтерія
Відділ МТП
Автотранспортний підрозділ №1
Автотранспортний підрозділ №2
Автотранспортний підрозділ №3
Автотранспортний підрозділ №5
Планово-економічний відділ
Автотранспортний підрозділ №3
Диспечерський відділ

 

 


Рис. 3. Фактична органіграма управління ТОВ «TRANS»

 

Юрисконсульт
Секретар – референт
Директор  
Директор планово- економічного відділу
Заступник директора з виробництва виробництва
Бухгалтерія
Відділ МТП
Відділ кадрів та заробітної плати
Автотранспортний підрозділ міжнародних перевезень
Планово-економічний відділ
Автотранспортний підрозділ забезпечення дальніх перевезень
Автотранспортний підрозділ внутрішніх великогабаритних перевезень
Автотранспортний підрозділ забезпечення мережевих перевезень
Відділ зовнішньоекономічної діяльності
Заступник директора з кадрових питань та заробітної плати
Головний бухгалтер
Автотранспортний підрозділ забезпечення малих перевезень
Допоміжний автотранспортний підрозділ
Заступник директора з питань ЗЕД
Диспечерський відділ

 

 


Рис.4. Раціональна організаційна структура управління ТОВ «TRANS»

Таблиця 5

Фактична (раціональна) чисельність і функції посадових осіб в ТОВ «TRANS»

Посади працівників Чисельність, чол. Функції (види діяльності працівників) Відповідальність і повноваження
Факт. Раціон.
Директор Визначає стратегію, тактику та політику організації, координує та скеровує діяльність працівників, контролює результати діяльності товариства, приймає рішення щодо розширення та реорганізації підприємства, приймає на роботу та звільняє працівників згідно штатного розпису та відповідно із чинним законодавством, приймає рішення та видає накази щодо діяльності товариства, які є обов'язкові до виконання усіма працівниками тощо. Несе відповідальність перед Зборами Учасників за результати роботи товариства, використання майна та коштів організації, розвиток та ефективність діяльності, рівень використання наявних ресурсів, співпрацю з органами державної влади тощо.  
Юрис-консульт Здійснює систематичний моніто­ринг законодавчих та нормативно-правових актів, на засадах яких функ­ціонує організація, бере участь у проробці умов договорів, вивчає правові нюанси здійснення видів діяльності, їх оподаткування та оптимізацію подат­кових і митних платежів. Відповідає перед директором за юридичну відповідність документації організації, консу­льтування з різних правових питань, вчасне повідомлення про зміни у законодавчих та нормативно-правових актах.  
Секретар-референт Формує картотеку інформаційних карток про основних ділових партнерів підприємства, здійснює підготовку необхідної директору інформації, забезпечує листування підприємства тощо. Відповідає перед директором за інформа­ційне забезпечення його діяльності, листуван­ня підприємства з основними діловими парт­нерами тощо.  
Заступник директора з виробництва Управляє технічною підготовкою виробничо-господарської діяльності, а також основними процесами виробництва. Відповідає перед директором АТ за якість дотримування графіків роботи, з а стан обладнання і техніки та раціональність їх використання.
Працівники диспечерського відділу Формування графіку роботи автотранспорту для забезпечення вантажних автоперевезень, контролюють його дотримання Відповідають перед заступником директора у виробничому відділі за точність та узгодженість графіків перевезень.
Планується, що після реорганізації диспетчери будуть вести контроль за витратами палива за допомогою даних з систем електронної навігації. Додатково звітують про витрати паливо-мастильних матеріалів та їх використання.
Працівники відділу МТП Забеспечення беспечного перевезення сировини та матеріалів Відповідають перед заступником директора з матеріально — технічного постачання за беспечність доставки.
Головний бухгалтер У його підпорядкуванні функції бухгалтерського обліку, економічного аналізу стану підприємства, формування податкової та статистичної звітності. Крім того він керує процесами планування економічної та фінансово-кредитної діяльності, оплати і матеріального стимулювання праці тощо. Відповідає перед директором підприємства за ведення бухгалтерського обліку, економічного аналізу стану підприємства, вчасного формування податкової та статистичної звітності.
Працівники бухгалтерії Їх функціями є нарахування і видача заробітної плати, планування і оформлення бюджету товариства та контроль за його дотриманням, ведення бухгалтерського, статистичного і управлінського обліку, формування податкової та статистичної звітності Відповідають перед заступником директора з економічних питань за правильність та оперативність ведення обліку на підприємстві, формування фінансової та статистичної звітності, її відповідність первинній документації.
Заступник директора з кадрових питань та заробітної плати У його підпорядкування функції підбору кадрів, встановлення та затвердження заробітної плати. Відповідає перед директором підприємства.
Працівники відділу кадрів та заробітної плати і праці Здійснюють нараховування заробітної плати, премій, надбавок,доплат. Підбирають людей для роботи на підприємстві. Здійснюють нараховування заробітної плати, безпосередньо контролюються директором відділу
Директор планов-економічного відділу У його підпорядкуванні функції бухгалтерського обліку, економічного аналізу стану підприємства, формування податкової та статистичної звітності. Крім того він керує процесами планування економічної та фінансово-кредитної діяльності, оплати і матеріального стимулювання праці тощо. Відповідає перед директором підприємства за фінансове планування діяльності організації, ведення бухгалтерського, статистичного та управлінського обліку, вчасне формування податкової та статистичної звітності, контролювання фінансових результатів діяльності організації.
Працівники планово-економічного відділу Складають план виробничо-господарської діяльності підприємства, формують основні планові показники, займаються розробкою схем виготовлення продукції тощо Відповідають перед заступником директора з виробництва за своєчасність складання виробничого плану, можливість виконання планових показників та правильність розробки схем
Заступник директора з питань ЗЕД - У його підпорядкування функції співпраці з міжнародними клієнтами та внутрішніми клієнтами, які потребують надання послуг міжнародних перевезень, забезпечення дозвільної документації для здійснення міжнародних перевезень. Відповідає перед директором підприємства за якість міжнародних перевезень, співпрацю з клієнтами.
Працівники відділу ЗЕД - У їх підпорядкування входить пошук та зв’язки з клієнтами, підготовка необхідної документальної бази для здійснення міжнародних перевезень. Відповідають перед заступником директора з питань ЗЕД.
Автотранспортний підрозділ №1 Відповідальні за виконання вантажних перевезень. Відповідають перед заступником директора у виробничому відділі.
Автотранспортний підрозділ забезпечення мережевих перевезень Працівники даного підрозділу займаються доставкою вантажів в мережі магазинів, гартівень, супермаркетів тощо.
Автотранспортний підрозділ №2 Відповідальні за виконання вантажних перевезень. Відповідають перед заступником директора у виробничому відділі.
Автотранспортний підрозділ великогабаритних перевезень Працівники даного підрозділу займаються доставкою великогабаритних вантажів, не залежно від відстані, в середині країни.
Автотранспортний підрозділ №3   Відповідальні за виконання вантажних перевезень. Відповідають перед заступником директора у виробничому відділі.
Автотранспортний підрозділ забезпечення малих перевезень Працівники даного підрозділу займаються доставкою вантажів малого об’єму не залежно від відстані.
Автотранспортний підрозділ №4 Відповідальні за виконання вантажних перевезень. Відповідають перед заступником директора у виробничому відділі.
Автотранспортний підрозділ забезпечення дальніх перевезень Працівники даного підрозділу займаються систематичною доставкою вантажів на дальні відстані.
Автотранспортний підрозділ міжнародних перевезень - Працівники даного підрозділу займаються міжнародними перевезеннями усіх типів. Відповідають перед заступником директора з питань ЗЕД.
Автотранспортний підрозділ №5 Відповідальні за виконання вантажних перевезень. Відповідають перед заступником директора у виробничому відділі.
Допоміжний автотранспортний підрозділ Працівники даного підрозділу виконують допоміжну функцію в разі нестачі в інших підрозділах транспортних засобів, або у випадку виникнення проблем з перевезень, як наприклад поломка у дорозі тощо
Всього - -

Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 63; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты