Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методи діяльності Кабінету Міністрів України




 

Кабінет Міністрів України приділяє значну увагу методам державно-владної діяльності. Яскравим свідченням цього є те, що вдосконалення стилю та методів державного управління було визнано одним із пріоритетних завдань уряду на 2011-й р. У роботі Кабінет Міністрів України застосовує широке коло організаційних методів, серед яких слід виділити планування і прогнозування, контроль за виконанням рішень, роботу з кадрами апарату.

Плануванняроботи Кабінету Міністрів здійснюють на основі пропозицій центральних і місцевих органів виконавчої влади шляхом прийняття програми діяльності Кабінету Міністрів України на період його повноважень, щорічної державної програми економічного і соціального розвитку України, інших державних програм і актів Кабінету Міністрів. Уряд також планує нормотворчу діяльність, проведення своїх засідань, роботу, пов’язану з реалізацією своїх контрольних функцій і повноважень.

Нормотворча діяльність Кабінету Міністрів організована відповідно до програми діяльності Кабінету Міністрів України, щорічної державної програми економічного і соціального розвитку України, плану законопроектних робіт на поточний рік, законів України, актів і доручень Президента України.

Не менш важливу роль, ніж планування, в організації роботи Кабінету Міністрів України відіграє контроль за виконанням рішень. При цьому об’єкти урядового контролю розподілені між його членами за функціональним принципом.

Помітне місце в організації роботи Кабінету Міністрів України займає метод організації роботи з кадрами апарату. У цілому роботу з кадрами Кабінет Міністрів України здійснює згідно зі Стратегією реформування системи державної служби в Україні, затвердженою Указом Президента України від 14 квітня 2010 р. № 599/2010. Відповідальність за підбір компетентних кадрів в органи виконавчої влади покладена на Прем’єр-міністра України, а за підбір кадрів Секретаріату Кабінету Міністрів України – на Державного секретаря Кабінету Міністрів України, який затверджує порядок формування державного замовлення на перепідготовку і підвищення кваліфікації співробітників урядового апарату.

Кабінет Міністрів України здійснює контроль за проходженням державної служби в Україні й уживає заходів для забезпечення її ефективного функціонування через Головне управління державної служби.

Посади співробітників апарату Кабінету Міністрів України поділяють наадміністративнітапатронатні. До адміністративних належать посади Державного секретаря Кабінету Міністрів України, а також інші посади керівників, їх заступників і спеціалістів, крім патронатних посад. До патронатних зараховують посади радників, консультантів, помічників, прес-секретарів та інші посади, передбачені штатним розписом для організаційного та інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності членів Кабінету Міністрів України. На посади патронатної служби відповідні керівники мають право самостійно добирати та приймати осіб поза конкурсом. Разом із тим посади патронатної служби в установленому порядку відносять до відповідних категорій посад державних службовців. У разі потреби на посади патронатної служби керівник може призначати на умовах контракту осіб, які не набувають статусу державних службовців.

На засіданнях уряду регулярно розглядають питання додержання виконавської дисципліни керівниками органів виконавчої влади і працівниками Секретаріату Кабінету Міністрів України. При цьому особливу увагу приділяють своєчасності виконання указів, розпоряджень і доручень Президента України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України. За фактами невиконання зазначених завдань глави держави та уряду керівників відповідних органів виконавчої влади притягають до дисциплінарної відповідальності (суворе попередження, догана) або зобов’язують провести службове розслідування і притягти до суворої відповідальності винних осіб. Крім того, на керівників відповідних органів виконавчої влади покладають обов’язок забезпечити виконання поставлених завдань, вжити невідкладних заходів для усунення недоліків у роботі та підвищення відповідальності державних службовців за виконання покладених на них завдань і про результати доповісти урядові.

Робота з кадрами апарату безпосередньо пов’язана із застосуванням соціально-психологічних методів впливу. Домінує в роботі Кабінету Міністрів України метод переконання, але у випадках грубого порушення виконавської дисципліни уряд вдається і до заходів примусового характеру, зокрема до дисциплінарної відповідальності.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 109; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты