Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Орієнтовна основа дії при виконанні практичної роботи. 1.Ознайомитися із морфологією мікроорганізмів.які складають нормальну мікрофлору нестерильних порожнин тіла людини:




1.Ознайомитися із морфологією мікроорганізмів.які складають нормальну мікрофлору нестерильних порожнин тіла людини:

а) вивчити пофарбовані мазки з морфології представників нормальної мікро-флори людини: лактобактерій, бифідумбактерий, кишкової палички. Визначити морфологічні ознаки цих мікроорганізмів. Малюнки занести у протокол.

б) приготувати та пофарбувати мазки з зубного нальоту за методом Грама. Замалювати мікроорганізми ротової порожнини. Звернути увагу на різноманіт-ність бактерій. Порівняти отриманий мазок із тим, що зображений на таблиці "Мікрофлора зубного нальоту", визначити мікроорганізми, що спостерігаються.

в) приготувати та пофарбувати мазки з харкотіння за методом Грама. Замалювати мікроорганізми дихальних шляхів. За допомогою таблиці визначи-ти, до якої морфологічної групи вони належать.

2.Розібрати методику дослідження мікробного пейзажу кишечника:

а) для виявлення патогенних ентеробактерій досліджуваний матеріал засіва-ють на середовище Ендо, Плоскірьова, вісмут-сульфітний агар.

б) з розведення 10-3 0,1 мл засівають на середовище Сабуро, для виявлення мікроорганізмів р.Candida та на ЖСА для виявлення стафілококів.

в) з розведення 10-5 0,1 мл засівають на середовище Ендо і на 5% кров’яний агар для виділення і кількісного обліку умовно-патогенних ентеробактерій, кокової групи, гемолітичних форм.

г) з розведення 10-5, 10-7,10-9 по 0,1 мл засівають на середовище Блоурока, гідролізатно-молочне середовище чи інші подібного складу середовища для виявлення біфідобактерій.

д) для кількісного визначення лактобактерій по 1 мл з цих же розведень засівають на середовище МРС-3.

Крітерії оцінки дисбактеріозу кишечника:

1)Виявлення біфідобактерій у розведеннях нижче ніж 10-8 ступеню чи повна їх відсутність.

2)Теж саме у відношенні лактобактерій.

3)Збільшення кількості лактозонегативних і повільнозбражуючих ешеріхій – більш 10% від загальної їхньої кількості.

4)Поява гемолітичної флори, яка відсутня у здорової людини.

5)Виявлення умовно-патогенних ентеробактерій понад 10-4 на 1г фекалій (протей, клебсієла, цитробактер та ін.).

6)Виявлення золотистого стафілококу.

7)Виявлення грибів р.Candida більш ніж 10-3 на 1г фекалій.

8)Зниження чи різке підвищення кількості кишкової палички на 1г фекалій.

Для дисбактеріозу характерно сполучення декількох показників зміни мікроф-лори і виникнення нових їх асоціацій в динаміці захворювання.

Розглянути запропоновані результати аналізів на дисбактеріоз кишечника. Визначити у протоколі ступень дисбактеріозу для кожного випадку.

 

 

Таблиця 1.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 119; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты