Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Ступені дисбактеріозу.




Ступінь дисбакте-ріозу Вміст облігатних анаеробів (Bifidobacte-rium, Bacteroides) Вміст факультатив. анаеробів та аеробів Lactobacillus, Escherichia Клінічні прояви
без зміни у нормі (10-8 та вище на 1г фекалій) незначне підвищення або зниження норма
незначне зниження (до 10-7 та нижче) зниження Lactobacillus (10-5 та нижче) незначна диспепсія
- значне зменшення анаеробів (10-6); - значне підвищення атипових E.coli (гемолітичні та лактозонегативні); -колонізація біотопа одним з умовно-патогенних микробів (Klebsiella, Proteus, Staphylococcus, Candida, Clostridium) Понос, погане травлення та засвоєння їжі
-зниження захисної анаеробної та аеробної мікро-флори (нижче 10-4), -колонізація біотопа кількома видами умовно-патогенною мікрофлорою, -поява у кишечнику патогенних бактерій, -транслокація кишкової мікрофлори за межі біотопу. Зниження імунітету, діарея, різке зниження ваги тіла, інфекції

 

3.Познайомитися з науковою проблемою кафедри, де створений новий пробіо-тик А-бактерін, що є препаратом подвійного призначення (застосовується зовнішньо та перорально). До складу його входять мікроби антагоністи з роду Aerococcus, виділенні з грудного молока (штам №167) з вираженою антагоніс-тичною активністю за рахунок адгезії та продукції різних біологічно активних речовин. Стимулюють імунітет.

Області застосування:

- профілактика і лікування гнійно-запальних процесів шкіри та слизових обо-лонок;

- корекція дисбактеріозів;

- профілактика кишкових інфекцій та бактеріоносійства.

Вивчити антагоністичну активність виробничих штамів двох еубіотиків (Колі-бактеріну та А-бактеріну) шляхом посіву методом „штриха” на добові культури S.aureus та Vibrio-p 6078 на ПМА. Врахувати готові результати та занести їх до протоколу.

4. Розглянути запропоновані зразки біопрепаратів: „Колібактеріну”, ”Біфіколу”, ”Біфідумбактеріну”, ”Лактобактеріну”, ”Біоспоріну”,”А-бактеріну”. Заповнити таблицю, вказати, які мікроорганізми входять до складу пробіотиків. Ознайомитися з інструкціями щодо застосування їх у практиці.

Після ознайомлення з теоретичними питаннями і ходом проведення експе-рименту вам пропонується виконати наступні навчальні завдання:

1.До лікаря- педіатра на прийом звернулася матір дитини 1,5 роік з скаргами на те, що її дитина погано набирає вагу, дратівлива та страждає на периодичні проноси. Враховуючи, що місяць тому дитина пройшла курс антибіотико-терапії з приводу ангіни, лікар запідозрив дисбактеріоз. Які лабораторні дослідження необхідно призначити лікарю для встановлення діагнозу?

2.Після лабораторного обстеження фекалій у пацієнта виявлено значне знижен-ня лакто- та біфідум бактерій. Які висновки можна зробити на підставі отри-маних результатів? Оцініть статус хворого?

3.Із фекалій дворічної дитини висівається клєбсієла у кількості 10-5 на 1 г фека-лій. Лікар призначив замісну терапію пробіотиками. Який пробіотик доціль-но застосувати у даному випадку, якщо антагонізм „Лактобактеріна” по відношенню до клебсієли складає – 7 мм затримки росту, ”Колибактеріну” – 5 мм, ”А-бактеріну” – 14 мм?

4.На протязі тривалої антибіотикотерапії пацієнту було призначено застосову-вати „Біоспорин”, а після „Лактобактерін”. Обгрунтуйте призначення пробіотиків у даному випадку.

 

Додаток 1.

Граф логічної структури теми:


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 95; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты