Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розділ 3. Офшорні центри і відмивання «брудних» грошей. югае пеналізацд, тобто оголошення відмивання грошей злочином, іде й вимагає, щоб це діяння визнавалося злочином незалежно від того




югае пеналізацд, тобто оголошення відмивання грошей злочином, іде й вимагає, щоб це діяння визнавалося злочином незалежно від того, чи пов'язане воно з торгівлею наркотиками, чи такий зв'язок невстановлений. Ця умова в статті 6 установлює карне покарання за відмивання доходів, які отримані і накопичені в ході здійснення будь-якого тяжкого злочину. Усі держави, які підписали і ра­тифікували Конвенцію, зобов'язані виконати цю вимогу.

Стаття 6 називається "Злочин "відмивання". У ній перера-ХОвані 4 пункти, які характеризують склад даного злочину. У пер­шому пункті таким визнана "конверсія переміщення майна з усвідомленням, що воно являє собою дохід від злочину, з метою укривання або приховання незаконного джерела походження цього майна або надання допомоги якій-небудь особі, яка залуче­ні в здійснення первинного злочину, щоб ця особа одержала мож­ливість уникнути юридичних наслідків своїх діянь".

У статті 1 Конвенції вводиться поняття "первинний злочин". Це правопорушення, яке стало причиною появи в злочинця «бруд-КИХ» грошей чи іншого майна, названих у наступних статтях "дохо­дам". Правомірність такої дефініції стане зрозумілою при вивченні Параграфа 2 статті 6, де говориться про те, що відмивання грошей (доходу) необхідно визнати кримінально карним злочином, неза-Лежно від того, чи підпадає первинний злочин під карну юрис­дикцію Сторони — учасниці Конвенції, чи ні. Це означає, що навіть у тому випадку, якщо в даній країні за якийсь злочин (наприклад, М яесплату податків у Нідерландах) не передбачене кримінальне Покарання, то відмивання грошей, отриманих у результаті такого МОЧИну, все одно повинно переслідуватися за внутрішнім законо-ДНСТВОМ країни, яка підписала Конвенцію. Дана країна зобов'язана (Шести у своє законодавство відповідні зміни. Правда, четвертий Шраграф тієї ж статті 6 дозволяє кожній Стороні в момент підпи-емікя документа або подачі на ратифікацію зробити заяву через декларацію на ім'я Генерального Секретаря Ради Європи про те, що "Первинними" злочинами ця держава буде визнавати тільки ті, які назначені в поданій декларації.

Конвенція Ради Європи багато уваги приділяє організації реящуку злочинних доходів, їх ідентифікації, а також заходам, які призводять до конфіскації злочинних доходів у будь-якій формі.



Міжнародне оподаткування

У статті 4 перераховано заходи, які забезпечують доступ до банківських, фінансових і комерційних документів, а також роз'яснюється порядок моніторингу банківських рахунків, ор­ганізація прослуховування телефонних переговорів, входження в комп'ютерні мережі й інші дії, необхідні для відстеження проце­дури відмивання «брудних» доходів як у межах однієї країни, так і за її межами. Ця угода, ратифікована більш ніж сотнею держав усього світу, залишається на сьогоднішній день найвичерпнішим документом, який слугує справі боротьби з відмиванням грошей. Як і Віденська конвенція, вона відіграла важливу роль в удоско­налюванні кримінального законодавства багатьох країн, орієнту­ючи його на активізацію зусиль з боротьби з відмиванням грошей.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты