Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Дотримання ними фінансово-правових зобов'язань і спеціальних інструкцій




1. Раптове і значне зростання кількості трансакцій з готівкою в деяких відділах банку.

2. Значне зростання кількості операцій із сумами, які трохи нижчі від ліміту, що зобов'язує проводити ідентифікацію і реєстрації клієнтів.

3. Значне зростання переказів за кордон і назад.

4. Значне зростання частки кредитів, у тому числі й інвес­тиційних, пов'язаних з появою нетипових показників, на­приклад, ростом обсягу прийнятих гарантій чи кредиту для іноземних суб'єктів.

5. Збільшений обіг банкнот великих номіналів, нетиповий для місця розташування банку і його клієнтів.

6. Значне зростання кількості телеграфних переказів за до­рученням осіб, які не мають рахунків у банку.

7. Зростання надходжень готівкою, що не пов'язане із зрос­танням кількості відкритих рахунків.


Розділ 3. Офшорні центри і відмивання «брудних» грошей

8. Зростання операцій з банківськими чеками і грошовими пере­казами, проведеними особами, які не мають рахунків у банках.

9. Занадто великі внески готівкою порівняно з кількістю й обсягом зареєстрованих угод.

У процесі оброблення банківської інформації, залежно від виду інформації, а також від методів дослідження, застосовують різні способи передачі оброблених даних. Найастіше використо­вуються:

• діаграма переказів, за допомогою яких відбувається пере­лив фінансових засобів;

• діаграма відносин, яка відображає зв'язок між клієнтами банку як фізичними, так і юридичними особами;

• календар подій, який полегшує аналіз угод, проведених у той самий час;

• діаграма частоти фінансових угод;

• пам'ятки, що стосуються найбільш важливих спостере­жень банківських працівників, які обробляють інфор­мацію про нетипові і неясні угоди;

• зіставлення і таблиці ознак, які характеризують неясні і нетипові угоди, а також специфічні симптоми трансакцій такого виду.

Оброблення даних повинне відбуватися з використанням су­часних інформаційних технологій. Воно повинно також доповнюва­тися ознайомленням (хоча б загалом) із процедурою відмивання гро­шей і з використанням для цього банківських операцій. Відповідаль­ний за розпізнавання працівник банку, використовуючи накопичену Ійформащю і застосовуючи відповідні методи, повинен прагнути ('ясувати, які трансакції носять нетиповий чи сумнівний характер. У ХОДІ досліджень розробляють гіпотези щодо зловживань банківською ІЙЯЛЬНІстю з метою відмивання «брудних» грошей. Внаслідок їхнього прийняття чи неприйняття будуть розроблятися подальші заходи, Спрямовані на посилення ефективності процесу розпізнавання.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты