Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Симптоми, пов'язані з нетиповим характером угод з готівкою, а також зі збереженням банківського рахунка




1. Незвичайно великі внески, зроблені господарюючим суб'єктом (чи фізичною особою), діяльність якого вказує на те, що тут повинні переважати безготівкові операції.

2. Багаторазові виплати готівкою, які ускладнюють визна­чення загальної суми грошових операцій.

' 3. Значне зростання внесків готівкою, зроблених фізичною особою або господарюючим суб'єктом без видимої причини, особливо коли це пов'язане з переміщенням коштів протя­гом короткого періоду — зняття з рахунків чи переказ їх в інше місце, яке не входить у сферу ділових інтересів клієнта

4. Внески на рахунки господарюючих суб'єктів, а також ви­плати з них готівкою, а не безготівковими переказами, які характерні для певного виду господарської практики, на­приклад, для суб'єктів торговельної діяльності в їх інозем­них торговельних операціях.

5. Обмін клієнтами великої кількості банкнот низького номіналу на банкноти високого номіналу.

6. Частий обмін клієнтом готівки на іноземну валюту з од­ночасним внеском грошей на банківський рахунок.

7. Покупка за готівку цінних паперів, які потім здаються на збереження в сейф при обставинах, які не в'яжуться ніяким чином з фінансовим становищем клієнта.


ЗОЇ


Міжнародне оподаткування


Розділ 3. Офшорні центри і відмивання «брудних» грошей


 


8. Багаторазові внески готівкою, зроблені в тому самому банку в різних касирів з використанням різних форм (простих і складних) камуфляжу зовнішніх ознак угоди.

9. Наявність і використання безлічі банківських рахунків, не обґрунтованих специфікою діяльності, що проводиться.

 

10. Відкриття рахунків через суб'єкта, який не схильний до подачі інформації, необхідної банківським працівникам для виконання відповідних внутрішньобанківських про­цедур, які забезпечують ефективне обслуговування клієнта.

11. Покриття виплат з рахунків внесками готівкою, одержа­ною в той же самий день або напередодні таких виплат.

12. Реалізація чеків на велику суму, виставлених на власни­ка рахунка третьою особою.

13. Реалізація великих виплат готівкою з рахунка, на якому протягом тривалого часу не відзначено яких-небудь опе­рацій або на який надійшла велика сума з-за кордону.

14. Виконання трансакцій готівкою клієнтами, які діють спільно, але користуються при цьому одночасно різними касами для проведення великих операцій готівкою або для обміну великих грошових сум на іноземну валюту.

15. Часте використання банківського сейфа, залишення на депозитах у сейфах запечатаних предметів і вилучення через короткий проміжок часу після їхньої закладки.

16. Виконання угод з готівкою через уповноважених пред­ставників господарюючих суб'єктів — приховування прізвищ та імен осіб, які фактично володіють підприємством.

17. Часті внески у вигляді дорожніх чеків або чеків в іно­земній валюті, особливо тих, які надходять з-за кордону.

18. Раптова виплата кредиту без правдоподібного пояснення.

19. Клопотання клієнта про одержання кредиту в ситуації, коли представлені гарантії збуджують ряд сумнівів щодо їх надійності.

20. Відмова у наданні документів, що вимагаються працівником банку на предмет ідентифікації особистості клієнта.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-04; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты