Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Мережа Інтернет




Найпоширенішою глобальною мережею для зовнішнього зв'язку у планетарному масштабі є Інтернет.Інтернет - глобальна система з'єднаних комп'ютерних мереж, складовими якої є електронна пошта і всесвітня павутина WWW (World Wide Web). WWW - це всесвітня розподілена база гіпертекстових документів. На кожному комп'ютері, що має постійне підключення до Інтернету, можна розмістити документи, які планується зробити загальнодоступними. Тоді цей комп'ютер стає Web-сервером. Для перегляду змісту серверів користувач повинен мати спеціальну програму - "Web-браузер".

Головним принципом використання Інтернет є відкритість, що надає можливість замінювати програмне і апаратне забезпечення без суттєвих змін в обчислювальній системі, а також дозволяє використовувати широкий діапазон технічних засобів з різною обчислювальною потужністю.

Інтернет має багато спільних рис із звичайною глобальною мережею, але відрізняється своєю побудовою (див. рис. 2.14 Ілюстративного курсу). (Структура Інтернет).

Глобальна мережа - це єдина мережа із стійкою структурою, що обслуговується тільки однією групою спеціалістів, які відповідають за її функціонування. Однак Інтернет складається з декількох сотень вільно з'єднаних мереж, немає жодної окремої групи людей або організації, що відповідає за її роботу.

Багато компаній цілодобово працюють в Інтернеті, а інші підключають свої комп'ютери до інтернету тимчасово. В цьому полягає одна з найвагоміших переваг Інтернету:- мережа може працювати, коли окремі комп'ютери не підключені до неї або, навіть, пошкоджені.

До 1993-1994 pp. XX ст. глобальна мережа Інтернет використовувалась передусім для обміну електронною поштою. Використання електронної пошти нагадує розповсюдження внутрішньо офісних повідомлень, але її набагато легше читати і обробляти. Наприклад, більшість програм електронної пошти дозволяє автоматично сортувати листи у персональній електронній поштовій скриньці за датою одержання і адресами людей, що надіслали ці повідомлення. Електронна пошта є одним з найпопулярніших і найсучасніших видів спілкування на багатьох підприємствах. Решта можливостей мережі були засновані на ел,сктр0нніи пошті, наприклад телеконференції - колективний обмін думками За допомогою електронних листів з приводу різних тем, файлові сервери — сховища файлів, які користувач має можливість отримати у вигляді електронного листа, спрямувавши запит на такий сервер.

До 2000 р. нараховувалося понад 327 млн. користувачів Інтернету, з них тільки в США чисельність перевищувала 100 млн. чоловік. У 2005 р. Інтернет нараховує приблизно 972 млн. користувачів, і найближчим часом їх кількість перевищить 1 млрд. Число сайтів, що складало в 1993 р. 26 тис у 2006 р. перевищує 100 млн. при тому, що ще у 2004 p., їх було 50 млн. Аналітики вважають, що до 2010 р. на всій Землі буде більш 77 млн. дітей і підлітків що користуватимуться Інтернетом.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 134; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты