Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Середньофактична тривалість робочого тижня.




У зарубіжній статистиці цей показник розраховується регулярно і використовується при аналізі економічної кон’юнктури. Значення його заключається у тому, що він раніше, ніж інші економічні показники, реагує на зміни економічної кон’юнктури у державі.

Методи розрахунку середньої фактичної тривалості робочого тижня:

- Перший метод:

- Другий метод:У зв’язку з тим, що на Україні підприємства і статистичні управління збирають інформацію на базі місячних даних, то середня тривалість робочого тижня розраховується за формулою:

Середня кількість люд.-год., що відпрацьовані у середньому одним робітником за місяць : Кількість робочих тижнів у даному місяці.

5. Показники змінностірозраховують на підприємствах і в галузях, які працюють у змінному режимі. Вони характеризують використання змінного режиму, а також використання робочих місць, які є на підприємстві, і розраховуються для категорії робітників на певну дату або за календарний період:

· Коефіцієнт змінності:

- на певну дату (і-ту дату): ;

- за календарний період:

Приклад: Підприємство працює у 3-х змінному режимі. За червень робітниками у 1-у зміну відпрацьовано 8800 люд.дн., у 2-у – 5500 і у 3-ю – 2000 люд.-дн. Число робочих днів за режимом роботи підприємства -20, число робочих місць – 500. Визначити коефіцієнт змінності.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 136; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты