Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Включення і вимикання структурного виділення




Щоб ввімкнути чи вимкнути структурне виділення , виділимо будь-яку частина зведеної таблиці. Потім виберемо команду Виділити в меню Зведена таблиця на панелі інструментівСводные таблиці.

Коли структурне виділення включено , кнопка зліва команди Розв'язати виділення перебуває у нажатом стані , і трьох верхні команди цього підлеглого меню стають доступними.

Якщо режим структурного виділення виключений , то кнопка виглядає не натиснутою , а через три перші команди не доступні.

Проміжні підсумки та зведені таблиці

Проміжні підсумки

Microsoft Excel може автоматично обчислювати проміжні та загальні підсумки у списку. При вставці автоматичних проміжних підсумків розмітка списку змінюється таким чином, що можна вмикати та вимикати показ рядків докладних відомостей для кожного проміжного підсумку.

Перш ніж вставляти проміжні підсумки, слід відсортувати список, щоб згрупувати рядки, за якими потрібно підбити підсумки. Після цього можна підрахувати проміжні підсумки для кожного стовпця, який містить числа.

Якщо дані не мають формату списку або якщо потрібно вивести лише один підсумок, можна скористатися автосумою замість автоматичних підсумків.

Як обчислювати п.п?

Проміжні підсумки . Для обчислення значень проміжних підсумків використовується підсумкова функція, наприклад SUM або AVERAGE. Проміжні підсумки можна вивести у списку з використанням одночасно декількох типів обчислення.

Загальні підсумки . Загальні підсумки обчислюються за докладними відомостями, а не за значеннями в рядках проміжних підсумків. Наприклад, у разі використання підсумкової функції AVERAGEзагальний підсумок повертає середнє значення для всіх рядків списку, а не для проміжних підсумків.

Автоматичне переобчислення . Значення проміжних і загальних підсумків переобчислюються автоматично після кожної зміни докладних відомостей.

У Microsoft Excel можна обчислювати проміжні підсумки або підсумки для частин даних аркуша. Наприклад, на аркуші з даними продажу для трьох різних категорій товарів можна спочатку відсортувати товари за категоріями, а потім виділити всі клітинки, які містять дані, і відкрити діалогове вікно Проміжні підсумки (меню Дані , команда Підсумки ).

діалоговому вікні Проміжні підсумки можна вибрати стовпець, на даних якого базуватимуться проміжні підсумки (наприклад, за кожної зміни значення у стовпці «Тиждень»), потрібну операцію обчислення, а також стовпець або стовпці, за даними яких потрібно додати підсумки. Наприклад (як показано на попередньому малюнку), можна обчислити проміжні підсумки для кількості одиниць товару, проданого в кожній категорії. Визначені проміжні підсумки відобразяться на аркуші. Як показано на попередньому малюнку, при додаванні проміжних підсумків до аркуша також визначаються групи, які базуються на рядках, використаних для обчислення підсумків. Групи формують структуру аркуша залежно від критеріїв, використаних для створення проміжних підсумків. Усі рядки з меблевою продукцією містяться в одній групі, рядки з устаткуванням - в іншій групі, і т.д. Розділ структури ліворуч від аркуша містить елементи керування, за допомогою яких можна приховати або відобразити групи рядків. Існує три таких типи елементів керування в розділі структури.

· Кнопки приховування подробиць Коли рядки групи відображено, кнопка приховування подробиць з'являється поруч із групою.

· Кнопки відображення подробиць Якщо приховати групи рядків, кнопка поруч із групою зміниться на кнопку відображення подробиць . За натиснення кнопки відображення подробиць рядки цієї групи знову відобразяться на аркуші.

· Кнопки рівнів Кожна з нумерованих кнопок рівнів представляє рівень організації на аркуші; за натиснення кнопки рівня приховуються всі рівні, нижчі за рівень, кнопку якого було натиснуто.

Нижче подана таблиця ідентифікує три рівні організації з попереднього малюнка.

РІВЕНЬ ОПИС
Загальний підсумок
Проміжні підсумки для кожної групи
Окремі рядки на аркуші

Якщо на аркуші, показаному на попередньому малюнку, натиснути кнопку рівня 2, то буде приховано рядки з даними продажу окремих товарів, але відображеними залишаться рядок із загальним підсумком (рівень 1) і всі рядки з проміжними підсумками для кожного продукту (рівень 2).

Для додаткової зручності до структури, створеної Microsoft Excel, можна додати рівні подробиць, щоб мати змогу час від часу приховувати окремі подробиці. Наприклад, вам може знадобитися приховати дані з продажу бамбукових огорож, бамбукових дзвіночків і бамбукових кілочків (які добре продаються), щоб побачити, як продаються інші товари в порівнянні один з одним.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 76; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты