Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Сутність і призначення інформаційної та організаційно-комерційної діяльності




Тема 7. ІНФОРМАЦІЙНА ТА ОРГАНІЗАЦІЙНО-КОМЕРЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

Сутність і призначення інформаційної та організаційно-комерційної діяльності

 

Ефективна діяльність суб'єктів господарювання на товарному ринку ґрунтується на застосуванні інформації, яку можна визначити як цілеспрямований обмін упорядкованими даними (отримання і передавання відомостей) між ними або іншими структурами і фізичними особами. Рівень інформаційного забезпечення можна вважати мірою впорядкованості та сталості всієї економічної системи.

За цих умов інформаційні технології починають вирішальним чином впливати не тільки на виробництво і товарний обіг, а й на споживання. Сучасні товарні ринки практично насичені товарами, тому постає питання вибору, яке вирішується завдяки впливу інформаційної діяльності.

Інформаційна діяльність — це сукупність дій, спрямованих на задоволення інформаційних потреб громадян, юридичних осіб і держави. Види інформаційної діяльності зображено на рис. 7.1.

 

Рис. 7.1. Види інформаційної діяльності

 

Одержання інформації — набуття, придбання, накопичення відповідно до чинного законодавства України документованої або публічно оголошуваної інформації громадянами, юридичними особами або державою.

Використання інформації — задоволення інформаційних потреб громадян, юридичних осіб і держави.

Поширення інформації — розповсюдження, обнародування, реалізація в установленому законом порядку документованої або публічно оголошуваної інформації.

Збереження інформації — забезпечення належного стану інформації та її носіїв.

Основними напрямами інформаційної діяльності у сфері товарного обігу є економічний, екологічний, науково-технічний, міжнародний.

Організаційно-комерційна діяльність — це сукупність дій з інформування та ознайомлення наявних та потенційних споживачів (покупців) із товарами та послугами, що виробляються та продаються, а також із виробниками (продавцями) з метою встановлення комерційних зв'язків та укладання торгових угод.

У процесі організаційно-комерційної діяльності вирішують такі завдання:

• своєчасне забезпечення товаровиробників інформацією про вимоги ринку щодо якості, сучасного дизайну та нових технологій;

• розвиток прямих особистих контактів товаровиробників (продавців) із новими партнерами;

• маркетингові дослідження ринку та конкурентів;

• оцінювання відповідності виготовленої продукції до вимог ринку;

• прогнозування дій конкурентів та винахідливість у створенні нових цінностей;

• активний розвиток маркетингу, особливо в системі просування товару на ринок (реклама, особистий продаж на виставках та ярмарках, презентації, семінари, демонстрації, дегустації тощо);

• систематичний аналіз умов конкуренції, якісне поліпшення комерційних пропозицій, зміна виробничої орієнтації;

• організація та проведення виставок, виставок-ярмарків та ярмарків з реалізації продукції.

Важливою складовою організаційно-комерційної діяльності є консультування з питань організації її управління господарсько-торговельною діяльністю.

Таким чином, консалтинг — це надання суб'єктам господарювання таких консультацій з розробкою відповідних рекомендацій та допомогою в їх реалізації. Сучасний товарний ринок характеризується швидким розвитком консалтингових послуг та стрімкими темпами збільшення кількості консалтингових фірм.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 113; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты