Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Коротка характеристика .методичної літератури з питань муз, вих. молодших школярів




Тема: «Первоначальные навики хорового пения у детей младшего школьного возраста на уроках музики. Методика работы».

Черноиваненко- Н. «Формирование творческих способностей младших школьников в певческой деятельности» в кн. «Музыкальное воспитание в школе». Москва «Просвещение»1989 год.

Дмитриева Л. Г., Черноиваненко Н. М. «Методика музикального воспитания в школе». Москва «Просвещение» 1989 год.

Из истории музикального воспитания». Составитель-Апраксина О.А. Москва «Просвещение» 1990 год. «Хрестоматия по методике музикального воспитания». Составитель-Апраксина О.О. Москва «Просвешение» 1987 год.

Гладкая С. «О формировании певческих навыков на уроках музики в начальних классах» в кн. «Музикальное воспитание в школе». Випуск 14. Москва 1989 год.

Урбанович Г. «Певческий голос учителя музики» в кн. «Музьїкальное воспитание в шкеле» випуск І2.Москва 1977год.

Осеннева М.С., Безбородова Л.А. Методика музикального воспитания младших школьников, М., 2001г

О.А.Апраксина «Методика музикального воспитания в школе», Москва «Просвешение».1983г.

Виноградов К.П. «Работа над дикцией в хоре». Москва «Музика» 1967 год.

Кабалевский Д.Б. Воспитание ума и сердца. М., 1981.

Злементарное музьїкальное воспитание по системе Карла Орфа./Сост. Л.А. Баренбойм. М.,

Алиев Ю.Б. Методика музикального воспитания детей. - Воронеж, 1998.

Алиев Ю.Б. Настольная книга школьного учителя-музиканта. - М., 2000.

Апраксина О.А. Методика музикального образования в школе. - М., 1993.

 

21. Види муз діяльності. Музична культура школярів формується в процесі активної музичної діяльності. Так, у співі під час слухання музики на заняттях ритмікою під час гри на дитячих музичних інструментах учні знайомляться з творами, навчаються розуміти їх, засвоюють знання, навички, вміння не обхідні для їх емоційного сприйняття та виразного виконання. Чим активніша діяльність дітей на уроці, тим успішніше може здійснюватись розвиток їх музичних та творчих здібностей. Сам урок забезпечує ціле направлений муз розвиток учнів. Один вид муз діяльності доповнює інший. Та кожний урок є невід’ємною складовою цільного процесу муз виховання.

Розвиток сприйняття музики є одним з найважливіших завдань муз вих. Школярів і протікає в процесі всіх видів муз діяльності. Для того щоб вивчити пісню, її треба спочатку прослухати; виконуючи пісню важливо вслухатись в чистоту інтонування мелодії акомпануючи на ритмічних інструментах, рухаючись під музику необхідно слідкувати за її змінами і передавати в рухах своє відношення до твору. В сучасній муз педагогіці сприйняття музики розглядається як основа всіх видів виконавства (хор.спів, гра на муз інструментах, муз-ритм рухи), бо вони неможливі без емоційного свідомого відношення до музики.

Муз сприймання складний процес в основі якого лежить здатність чути, переживати муз зміст, як художньо-образне зображення музики. Отож сприймання муз образів відбувається в результаті своєрідної творчої діяльності слухача, бо включає його досвід.

Почуття музичного ритму – комплексна здібність, що включає в себе сприйняття, розуміння, виконання, створення ритмічної сторони муз творів. У 1 кл діти легше сприймають матеріал, якщо в підручнику є цікаві ілюстрації.

Правильно організоване слухання музики, різні прийоми активізації сприйняття (рух, гра на муз інст., вокалізація) сприяють розвитку інтересів і смаків учнів, формуванню їх муз потреб.

Виконання музики є наступною сходинкою після сприймання.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 87; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты