Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Перерізи




Переріз – зображення фігури, яка лежить у січній площині. Лінії деталі, які знаходяться за січною площиною, не показують, за винятком країв циліндричних, конічних та інших отворів круглого перерізу (рис. 9.9). На рисунку контур кола переривається там, де проходить канавка, і зберігається там, де проектується отвір (зверху).

На рис. 9.9, 9.10 показано винесені за межу проекції – винесені перерізи (обведені товстою контурною лінією) і накладене на проекцію розрізу – накладний переріз (обведене тонкою лінією). На рисунку показані три випадки винесених перерізів:

· симетричний переріз, розташований на продовженні січної площини, − його не позначають літерами;

· несиметричний переріз, розташований на продовженні січної площини, − пйого позначають стрілками;

· несиметричний переріз, розташований на вільному полі креслення, − його позначають стрілками й літерами.

Накладний переріз позначають стрілками, якщо він несиметричний.

Рисунок 9.10

Рисунок 9.11

На довгих деталях переріз нерідко показують у розриві (рис. 9.11). Якщо переріз несиметричний його позначають стрілками.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты