Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Загальна характеристика, основні напрями діяльності підприємства та його конкурентоспроможність




Білоцерківський хлібокомбінат випускає свою продукцію з 1938 року.

До війни він представляв собою маленьку пекарню, яка випускала лише хліб для населення Білої Церкви.

В роки війни завод не припиняв свою роботу. Борошно привозили на підводах кіньми, з залізничного вокзалу.

Після війни завод став розширятися, збільшився випуск і асортимент хліба. Була своя конюшня, генератор, який виробляв електричну енергію для потреб хлібокомбінату.

З 1964 року на хлібокомбінаті стали випускати булочки та кондитерські вироби. Першим майстром-кондитером була Ганна Федорівна Тимошина.

В 1965 році введено в дію потужності по виробництву 8 т на добу дрібноштучних виробів та 1,2 т кондитерських, з 1967 — організовано виробництво бараночних виробів. З тих пір хлібозавод став називатись хлібокомбінатом.

Відчутна реконструкція комбінату відбулась в 1986-1990 роках, в результаті якої створені потужності виробництва, які ми маємо на сьогоднішній день.

Сьогодні Білоцерківський хлібокомбінат виробляє щодоби понад 55 т хлібобулочних, кондитерських та сухарно-бараночних виробів.

Продукція виробляється за класичними та традиційними технологіями майстрами та спеціалістами високої кваліфікації з найкращого борошна та натуральної сировини.

Хлібокомбінат пропонує широкий асортимент продукції:
- 45 найменувань хлібобулочних виробів;

- 11 найменувань бараночних виробів та сухарів;

- 100 найменувань кондитерських виробів (торти, тістечка, кекси, печиво, пряники, цукерки, грильяж).

Вироби хлібокомбінату користуються попитом не тільки в місті та районі, але й в багатьох регіонах України. Укладено понад 300 угод на поставку продукції.

Хлібокомбінат постійно приймає участь в міжнародних, національних виставках та конкурсах, де протягом останніх років його продукція нагороджена 8 Золотими, 6 Срібними Медалями та 2 найвищими нагородами – Гран Прі.

За останніх 2 роки спеціалістами розроблено понад 35 найменувань нових виробів. Серед них найпопулярніші – хліб „Юр’ївський”, хліб „Олександрія”, торти „Сувенір”, „Лимонні дольки”, „Вечірній”, цукерки „Суфле Золотинка”.

Директор хлібокомбінату П.Д. Заскальний постійно піклується про створення належних умов праці та відпочинку. Введені в дію їдальня, нові побутові приміщення, стоматологічний кабінет, спортивно-оздоровчий комплекс. Працівники комбінату з родинами покращують своє здоров’я на прекрасній базі відпочинку „Ранок”, що на Чорному морі.

На комбінаті працює чудовий, дружний, згуртований колектив. Всього – понад 550 чоловік. Велику увагу приділяє підприємство захисту навколишнього середовища. На території хлібокомбінату збудовані очисні споруди (ЛОС) для очищення виробничої стічної води.

Дочірнє підприємство ПАТ „Київхліб” «Білоцерківський хлібокомбінат» в подальшому „Підприємство” створене згідно із Законом України „Про господарські товариства” та Статутом ПАТ „Київхліб”, в подальшому — АТ (пункт 4.1. Статуту дочірнього підприємства). Підприємство є правонаступником структурної одиниці (філії) державного підприємства „Київхлібпром” Білоцерківський хлібокомбінат.

Публічне акціонерне товариство „Київхліб” (надалі АТ) засновано відповідно до наказу Фонду державного майна України № 47 — АТ від 19.06.1996 року шляхом перетворення державного підприємства „Київхлібпром” у публічне акціонерне товариство, яке діє на підставі чинного в Україні законодавства і власного Статуту. АТ є публічним акціонерним товариством, заснованим відповідно до чинного законодавства України з питань приватизації агропромислового комплексу України, є правонаступником державного, підприємства „Київхлібпром”.

Місцезнаходження ПАТ „Київхліб”: м. Київ, бульвар Шевченка, 46.

Білоцерківський хлібокомбінат — приватне підприємство. Місцезнаходження: Україна, Київська область м. Біла Церква, вул. Голубина, 11; ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 00378632.

Основними видами діяльності підприємства є:

· виробництво хліба та хлібобулочних виробів;

· виробництво сухарів, печива з тривалим терміном зберігання;

· виробництво тістечок та тортів.

За роки існування ним керували кваліфіковані спеціалісти хлібопекарської справи, а на даний період директором хлібокомбінату є Заскальний П.Д.

Білоцерківський хлібокомбінат має безцехову організаційну структуру. Основною організаційною ланкою є відділення і відділи (служби). Підприємство складається з таких основних відділень:

Ø Хлібне;

Ø Дрібноштучне;

Ø Кондитерське.

А також допоміжних служб, дільниць, відділів:

Ø Енергетична служба (відділ головного енергетика);

Ø Механічна служба (відділ головного механіка);

Ø Автотранспортна дільниця;

Ø Ремонтно-будівельна дільниця (група);

Ø Дільниця друку упаковки;

Ø Картонажна дільниця;

Ø Контрольно – пропускна служба (контрольно-пропускний пункт і служба охорони майна підприємства);

Ø Відділ (служба) постачання;

Ø Відділ (служба) збуту;

Ø Відділ економіки і виробництва;

Ø Відділ кадрів (кадрова служба);

Ø Бухгалтерська служба (бухгалтерія) – фінансова служба.

Ø Служба контролю якості сировини і готової продукції (виробничо-технологічна лабораторія);

Ø Служба технічного контролю готової продукції;

Ø Їдальня;

Ø Дільниця пошиву спецодягу;

Ø Дільниця побутового обслуговування;

Ø Столярна майстерня.

Організаційна структура побудована за лінійно-функціональним (комбінованим) типом організаційно-управлінської структури; має ознаки бюрократичних та адаптивних структур. Організація роботи підприємства і відповідальність за його діяльність покладені на директора підприємства. Головний інженер здійснює технічне керівництво діяльністю хлібокомбінату, а економічними питаннями займається головний економіст. Проблемами сировинного, матеріально-технічного постачання, збуту продукції і автотранспортною дільницею займається заступник директора з комерційних (загальних) питань. Організаційна структура наведена на рисунку 2.1.

Рис.1.1 Організаційна структура ДП ПАТ „Київхліб” «Білоцерківський хлібокомбінат» [дані підприємства].

Досліджуваний ДП ПАТ «Київхліб» «Білоцерківський хлібокомбінат» відноситься до значних виробників. В основному Білоцерківський хлібокомбінат працює на ринках м. Білої Церкви, Білоцерківського району та Київської області, не має закордонних зв’язків. Підприємство постійно вивчає попит на продукцію, оскільки усі зміни у асортименті пов’язані зі станом попиту на ту чи іншу продукцію з погляду споживачів.

Вибираючи постачальників, підприємство ретельно досліджує їх. Основні постачальники представлені в таблиці 2.4.

 

Таблиця 2.4


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 465; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты