Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методи контролю витрат. 5 страница




Елемент «Амортизація» включає: 1.амортизацію основних засобів; 2.амортизацію нематеріальних активів; 3.амортизацію інших необоротних активів.

Елемент «Інші операційні витрати» включає: 1.витрати на відрядження; 2.послуги зв’язку; 3.матеріальну допомогу; 4.плату за розрахунково-касове обслуговування; 5.витрати на реалізацію продукції, відшкодування складських, пакувальних, транспортних витрат; 6.витрати на пожежну і сторожову охорону; 7.витрати на організаційний набір робочої сили; 8.обов’язкові відрахування до позабюджетних доходів (будівництва, ремонт автотранспортних доріг); 9.витрати на гарантійний ремонт і обслуговуванням виробничої продукції

29. Класифікація витрат на виробництво

Витрати на виробництво класифікуються за такими ознаками: 1. За місцем виникнення витрат. 2. За видами продукції, робіт, послуг. 3. За видами витрат. 4. За способом перенесення вартості на продукцію. 5. За залежністю від обсягу виробництва. 6. За календарними періодами. 7. За роллю в системі управління підприємствами.

1. За місцем виникнення. Витрати на виробництво групуються за: цехами, дільницями, службами та іншими адміністративно відокремленими структурними підрозділами виробництв. З метою правильного формування собівартості окремих видів продукції, підвищення відповідальності підрозділів за правильне витрачання коштів на виробництво.

Виробництво поділяється на: 1. Основне (цехи, дільниці, що беруть безпосередньо участь у виготовленні продукції); 2. Допоміжне (безпосередньо не беруть участь у виготовленні продукції але забезпечують нормальну роботу основних цехів). 3. Обслуговуюче виробництво і господарство (діяльність спрямована на задоволення побутових потреб працівника).

2. Витрати за виготовленням продукції. Їх групують з метою визначення фактичної собівартості, як окремих видів продукції так і всією товарною продукцією; встановлення відпускних цін; аналізу рентабельності та зменшення собівартості окремих видів продукції.

3. За видами. Витрати класифікуються в такому порядку: 1. За економічним елементом використання при складанні кошторису витрат на виробництво. До складу кожного економічного елементу входять однорідні витрати незалежно від їх використання.

30. Облік загальновиробничих витрат

Загальновиробничі витрати - це непрямі витрати, пов'язані з організацією виробництва і керівництвом цехами, бригадами, відділеннями та іншими структурними підрозділами підприємства. Раніше їх називали цехові витрати.

Загальновиробничі витрати поділяються на: постійні й змінні.

До постійних загальновиробничих витрат: належать витрати на обслуговування і управління виробництвом, що залишаються незмінними (або майже незмінними) при зміні обсягу діяльності.

До змінних загальновиробничих витрат належать: витрати на обслуговування і управління виробництвом (цехів, дільниць), що змінюються прямо (або майже прямо) пропорційно до зміни обсягу діяльності. Ці витрати розподіляються на кожен об'єкт витрат із використанням бази розподілу (годин праці, заробітної плати, обсягу діяльності, прямих витрат тощо), виходячи з фактичної потужності звітного періоду.

Перелік і склад змінних та постійних загальновиробничих витрат установлює підприємство і відображає в обліковій політиці.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты