Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ВИСНОВКИ. В першому розділі курсової роботи розглянуто теоретичні основи забезпечення конкурентоспроможності продукції підприємства




 

В першому розділі курсової роботи розглянуто теоретичні основи забезпечення конкурентоспроможності продукції підприємства, фактори та умови досягнення конкурентних переваг, які поєднуються в механізм формування конкурентоспроможності.

Підтримка високої конкурентоспроможності означає, що всі ресурси підприємства використовуються настільки продуктивно, що воно опиняється більш прибутковим, чим його головні конкуренти. Це одночасно передбачає, що підприємство займає стабільне місце на ринку товарів та послуг, та його продукція користується постійним попитом. Конкурентоспроможність визначається з одного боку, якістю товару, його технічним рівнем, споживчими властивостями і, з іншого боку, цінами, установлюваними продавцями товарів. Крім того, на конкурентоспроможність впливають мода, продажний і післяпродажний сервіс, реклама, імідж виробника, ситуація на ринку, коливання попиту.

В другому розділі проаналізовано фінансово-економічну діяльність підприємства та досягнутий рівень його конкурентоспроможності.Об’єктом дослідження виступає діяльність підприємства ПрАТ "Бердянський райагропромпостач", яке спеціалізується на реалізації харчових ємностей на вітчизняному ринку. Результати дослідження демонструють, що показники рентабельності зростають протягом усього періоду, що є позитивним фактором: чиста рентабельність реалізації продукції у 2011 році становила 3,14%, у 2012 році зросла на 1,75% і становила 4,89%, у 2013 – 10,05%, у 2014 – 10,26%; чиста рентабельність виробництва у 2011 році становила 4,46%, у 2012 – 7,17%, у 2013 – 15,02%, у 2014 – зросла до 17,21%.

Аналіз фінансово-економічного стану підприємства свідчить про позитивну тенденцію розвитку, зокрема:

– зросла загальна вартість майна підприємства;

– частка оборотних активів підвищилася;

– відбулося збільшення чистого прибутку.

Оцінка конкурентоспроможності здійснена шляхом зіставлення параметрів аналізованої продукції з параметрами конкурентів. Результат продемонстрував, що конкурентоспроможність продукції по основним параметрам (якості, умовам постачання та популярності продукції серед споживачів) є достатньо високою, але не створює визначальної переваги перед безпосереднім конкурентом.

Це дозволяє зробити висновок про необхідність формування та реалізації комплексу заходів спрямованих на підвищення рівня конкурентоспроможності продукції підприємства ПрАТ "Бердянський райагропромпостач" на вітчизняному ринку.

У третьому розділі запропоновано шляхи підвищення рівня конкурентоспроможності продукції підприємства. Оскільки метою діяльність ПрАТ "Бердянський райагропромпостач" є максимальне задоволення потреб споживачів, основна увага приділена удосконаленню асортименту діяльності підприємства у поєднанні із формуванням і реалізацією заходів просування продукції на ринок. ПрАТ "Бердянський райагропромпостач" використовує стратегію підвищення ринкової частки за існуючої місткості ринку. Ця стратегія передбачає, що ріст ринкової частки є фактором зростання прибутковості фірми. Вибір цієї стратегії виправданий, тому, що збільшення ринкової частки засновано на стратегії диференціації.

Для розробки ефективної стратегії підвищення конкурентоспроможності підприємство використовує модель маркетинг міксу.

Впровадження такого комплексу заходів надасть можливість підвищити конкурентоспроможність продукції та підприємства в цілому, сформувати імідж успішного суб’єкта ринку.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты