Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порушення спілкування - передумова, ознака, наслідок конфлікту.




Люди потребують спілкування, на засадах якого будуються стосунки між ними. Якщо не дотримуватися правил позитивного міжособистісного спілкування, то тоді розвиваються передумови виникнення конфлікту. Наказовий спосіб, погрозливий тон, примітивний, маніпулятивний рівень, замаскований, нещирий характер спілкування спонукає виникнення емоцій незадоволення іншої сторони, порушення взаєморозуміння, довіри у стосунках. Особливістю конфлікту є відсутність нормального спілкування між сторонами, коли вони перестають слухати і чути один одного, вдаються до звинувачень та образ. При цьому і вербальне, і невербальне спілкування впливає на розвиток конфлікту. Жести, погляд, постава індивіда можуть ображати іншу сторону. Незнання правил словесної взаємодії заважає конфліктуючим сторонам зупинити сутичку, і, навпаки, сприяє розгортанню конфлікту.

Проте, конфліктуючим сторонам не слід забувати, що відсутність спілкування не дає їм можливості зрозуміти сутність проблеми і разом подивитися на ситуацію. Отож, одним із засобів вирішення конфлікту є організація спілкування, побудованого на необхідних правилах, у процесі якого учасники шукають спільний грунт та інтереси, шляхи їх задоволення.

У конфлікті завжди виявляються реакції, які можуть бути автоматичними і набутими.


У процесі розвитку особистість виробляє реакції на ситуації, зокрема конфліктні, що згодом стають автоматичними. Ці реакції можуть бути різного типу, але вони виявляються у конфліктах і визначають спосіб поведінки, притаманний особистості в умовах конфронтації, суперництва. Автоматична поведінка може бути позитивного та негативного типу і є складовою характеру особистості. Ігнорувати таку поведінку або копіювати її, особливо, коли вона агресивна чи імпульсивна, означає сприяти розвитку конфлікту. Якщо вас ображає партнер і зневажає, намагаючись змусити погодитися з ним, то вам недоцільно діяти так само - звинувачувати, сварити його, оскільки будете здійснювати позитивне підкріплення конфлікту. Тільки протилежна поведінка партнера з дотриманням правил спілкування, норм розв'язання конфлікту буде ненав'язливе впливати на дії іншого, стимулюючи його до набуття нових реакцій, умінь.

У конфлікті часто бувають особи, які за природою є конфліктні, їхній характер є причиною зіткнення з іншими людьми. Взаємодія з такими особами вимагає спеціальних знань та умінь спілкування з ними. Тому набуття нових реакцій, форм поведінки дає можливість партнеру зрозуміти причини важкої поведінки суперника, організувати спілкування з людиною такого типу, нейтралізуючи її імпульсивні дії, погоджувати з нею шляхи вирішення проблеми.

Загалом людина спонтанно набуває нові реакції, способи поведінки у конфлікті деякою мірою під впливом партнера, споглядаючи дії інших людей у суперечках. Здебільшого нові форми поведінки набуваються особою для задоволення власних інтересів та іноді є неприємні партнеру або не сприяють співробітництву двох сторін. Для того, щоб не відчувати страх і агресію у конфлікті і не сприймати його як боротьбу, а навпаки працювати, конструктивно діяти у такій ситуації для досягнення позитивного результату, учасники повинні оволодівати формами поведінки за універсальними правилами вирішення конфліктів. Набуті дії дають їм змогу поводитися цілеспрямовано, здійснювати правильний вибір.

Конфлікт існує між людьми, коли щось спільне поєднує їх. Конфлікт виникає саме між людьми, які залежні один від одного. По-перше, вони поєднані спільним: члени, однієї родини, спільна професійна діяльність, працівники одного закладу, учасники необхідної взаємодії (лікар і пацієнт, продавець і покупець). По-друге, задовольнити свої інтереси сторони можуть завдяки міжособистісній взаємодії. Конфлікт тому і виникає, що власні інтереси дві сторони окремо одна від одної не спроможні задовольнити, але ці інтереси не збігаються, є суперечливими. Ось чому перед учасниками немає вибору: або урегулювати конфлікт певним шляхом, або розірвати стосунки і відмовитися від інтересів.


Зазначені особливості розкривають сутність та ознаки конфлікту. Для розвитку уявлення про конфлікт і формування розуміння його сутності слухачам курсу пропонується вправа: "Намалюй павутиння конфлікту".


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 69; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты