Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методика проведення уроку




1. Поділіть клас на книжкові компанії, що складаються з 4-5 учнів кожна. Нехай учні придумають назви своїм компаніям.

2. Повідомте учням, що вони вироблятимуть книжки. Продемонструйте, як зробити книжку, і нехай учні попрактикуються у її виготовленні по ходу ваших пояснень. Розірвіть аркуш паперу надвоє, складіть половинки разом і знову розірвіть надвоє, отримавши чотири четвертинки. Складіть чотири четвертинки разом і зігніть їх посередині, отримавши 14-сторінкову книжку з передньою та задньою обкладинками. Щоб книжка трималася купи, скріпіть її у верхньому лівому куті канцелярською скріпкою. Напишіть на обкладинці назву компанії і пронумеруйте парні (ліві) внутрішні сторінки від 2 до 14, зазначаючи номер сторінки у нижньому лівому куті. Поясніть, що так виглядає готова книжка.

3. Скажіть учням, що вони матимуть три хвилини, щоб виробити стільки книжок, скільки зможуть. Повідомте, що ви виступатимете у ролі контролера якості та перевірятимете всі виготовлені книжки. Ви не приймете книжки, які не відповідатимуть стандартам. Врахо­вуватимуться лише завершені книжки, що пройшли ваш контроль.

4. Роздайте папір, скріпки та по одній ручці кожній компанії. Дайте час, щоб кожен з учнів спробував виготовити книжку. Перевірте і переконайтесь, що всі учні розуміють, що вони повинні робити. Вилучіть всі книжки, виготовлені на цьому етапі.

5. Раунд 1. Повідомте учнів, що у першому раунді кожен робітник у компанії виробляє книжки. Кожен виробляє всю книжку сам. Виробники ділять матеріали і капітальні товари, але не працю.

6. Дайте компаніям три хвилини для виробництва книжок. Перевірте завершені книжки у всіх компаній і відкиньте ті, що не пройшли контроль. Вилучіть всі відкинуті і незавершені книжки.

7. Нехай кожна з компаній запи­ше свої дані по виробництву книжок.

8. Обговоріть: Як інакше можна організувати виробничий про­цес? (Учні здебільшого пропонують поділ праці та спеціалізацію).

9. Раунд 2. Знову обмежте кожну компанію однією ручкою, але дозвольте учням запровадити спеціалізацію та поділ праці. Дайте учням час обговорити розчленування виробництва на послідовність операцій і спеціалізуватися кожному з членів групи на одній чи двох певних операціях. Зверніть увагу, що, як спеціалісти, всі учні виконують саме частину виробничого процесу.

10. Повторіть пункт 6 і нехай компанії запишуть свої дані.

11. Раунд 3. Якщо компанії не досягнули підвищення продуктивності праці між першим та другим раундами, повторіть раунд 2. Часто це буває необхідним, оскільки спеціалісти потребують практики у своїх конкретних завданнях (інвестування у людський капітал), конвеєр потребує реорганізації, або спеціалістам не вдалося скооперуватися.

12. Раунд 4. Тепер дозвольте компаніям купити стільки додат­кових ручок, скільки вони бажають. Кожна додаткова ручка коштує $ 0,50. Зверніть увагу, що ручки - це капітальні товари компаній. Після купівлі ручок дайте учням час, щоб проаналізувати свій виробничий конвеєр та реорганізувати його, якщо це потрібно.

13. Повторіть пункт 6 і нехай компанії запишуть свої дані по виробництву книжок.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты